Detonare la Mierlău

Detonare la Mierlău
Opt bombe, o mină antitanc, 17 grenade, 25 de proiectile, o încărcătură de A.G. (“agheu”) şi 117 cartuşe cu glonţ au fost aruncate în aer, marţi dimineaţă, pe păşunea de la Mierlău.

Muniţia dezafectată a fost colectată şi depozitată în ultimele şase luni de pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” ca urmare a 40 de misiuni de asanare în 22 de localităţi bihorene,

„Muniţia, provenită îndeosebi din al doilea război mondial a fost găsită de drumarii sau de cetăţeni la lucrări de săpătură, demolare, amenajare a curţilor şi grădinilor, lucrări agricole etc. Cele mai multe au fost ridicate de către specialiştii pirotehnicieni din Oradea, un total de 19 bucăţi, dintre care 3 au fost proiectile iar una a fost bombă”, precizează plt. Lavinia Papp, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”

Misiunea s-a efectuat în condiţii de siguranţă pe raza comunei Hidişelul de Sus, ofiţerii specialişti participanţi la actiune asigurându-se că au fost luate toate măsurile de protecţie.

Mai notăm că graţie operativităţii şi profesionalismului pirotehniştilor ISU Crişana, nu s-a înregsitrat niciun accident pe raza judeţului Bihor în ultimii trei ani, de la înfiinţarea ISU Crişana.

  • Grenade sub şosea pe Oneştilor şi lângă Peţa (25 noiembrie)
  • Cristian Horgos    0Comentarii

    Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

    inca 1000 caractere ramase