Dezamăgirea „Fermierul“

Dezamăgirea „Fermierul“
REŞIŢA – Anul 2006 a fost anul cel mai agitat în ceea ce priveşte domeniul agriculturii. Specialiştii au organizat tot felul de campanii de informare a persoanelor din mediul rural despre proiecte europene, fonduri europene şi ce înseamnă pentru ţăranul român, integrarea în Uniunea Europenă.

Restricţii, care nu sunt tocmai restricţii, inovaţii, ferme agricole. Unii oameni au priceput greu cam ce înseamnă UE. Pe omul de rând nu îl interesează foarte mult ce se va întâmpla peste cinci ani, ci cu ce bani îşi va întreţine familia şi gospodăria.

„Pe parcursul campaniei de informare „Fermier în Europa“, oamenii au dorit să ştie mai multe amănunte despre piaţa directă, normele calităţii laptelui şi cantitatea permisă pentru fabricarea ţuicii“, a afirmat ing. Pentru Ciasc de la Oficiul de Consultanţă Agricolă Caraş-Severin.

Dezamăgire totală

Programul „Fermierul“ a înregistrat un eşec în Caraş-Severin. Din 63 de proiecte depuse, doar 16 au primit finanţare. La vremea lansării programului, toată lumea a crezut că va da lovitura, iar gospodăriile autentice se vor transforma în mini ferme europene. Nu s-a întâmplat aşa, pentru că s-a format un adevărat „circ fără bani“. Specialiştii au întocmit proiecte, dar băncile nu le validau.

Omul de rând s-a plimbat cu dosarul plin de acte şi în final a rămas cu proiectul în mână. Dezamăgire totală. Directorul Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Romică Anculia a declarat la momentul epuizării fondurilor, că este dezamăgit pentru faptul că în cadrul campaniei de informare despre „Fermierul“, oamenii chiar au avut încredere în acest program şi în instituţia pe care o conduce.


Mianda Mladin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !