Dezbatere politică pe parcarea etajată

2Comentarii
Dezbatere politică pe parcarea etajată
Regulamentul de funcţionare al parcărilor etajate a fost dezbătut vineri dimineaţă, de la ora 10.00, de reprezentanţi ai executivului local şi trimişi ai PSD şi PNL.

Primăria a fost reprezentată de directorul Administraţiei Imobiliare Oradea, Cristian Beltechi, adjuncţii Claudia Purde şi Cristian Popescu, Ionuţ Şimon, şeful Serviciului Parcări şi Ionel Vila, secretarul Consiliului Local. De partea cealaltă, cei mai vocali au fost pesediştii Liviu Sabău şi Emilian Pavel. Reprezentantul PNL la dezbatere a fost Lucian Popa.

Din start, oamenii lui Ioan Mang au acuzat executivul de „fals în acte” pentru modificările operate la proiectul de regulament în cursul zilei de joi, înainte de dezbatere. Au primit explicaţii din partea directorului Beltechi şi a secretarului Ionel Vila: propunerea de regulament poate fi modificată în cele 30 de zile în care este supusă dezbaterii publice. Modificarea care a stârnit disensiunea se referă la reducerea tarifului care li se impune orădenilor care îşi pierd tichetul de parcare, de la 50 la 15 lei.

Pesediştii au apreciat scăderea „amenzii” dar s-au pronunţat împotriva interzicerii parcării în incintă a maşinilor care au inscripţia „de vânzare”. De asemenea, au reclamat ca inutile prevăderile referitoare la sancţionarea celor care circulă cu mai mult de 5 km pe oră şi nu păstrează distanţa de 2 metri între maşini. Aceste amenzi sunt stipulate în Codul Rutier, ca fiind aplicabile de Poliţie. „Are AIO oameni care pot constata aceste fapte?”, a chestionat Liviu Sabău. Observaţia sa face trimitere indirectă la recentul scandal al parcărilor şi la faptul că angajaţii AIO şi-au extins ilegal puterile la a scrie procese verbale.

Sabău şi Pavel au venit şi cu o propunere: abonamente semestriale, trimestriale şi anuale, cu tarife ajustate după perioadă. Au avut şi o idee care ar putea ajuta AIO la încasări – un punct de lucru în incintă, unde şoferii să-şi poată face abonamente şi să poată achita amenzile.

Regulamentul intră în dezbaterea consilului local azi, în şedinţa ordinară. Propunerea tarifară a executivului local este : o oră/1,5 lei, o zi 15 lei, iar un abonament lunar 130 lei. 100 de lei/lună ar urma să fie tariful preferenţial pentru cei care lucrează în zonă iar riveranii de pe străzile din jurul parcării, delimitate de AIO, primesc oferta unui abonament de 50 lei/lună.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor