Dezbatere publică la Muzeu

9Comentarii
Dezbatere publică la Muzeu
Orădenii sunt invitaţi luni la o dezbatere publică pe tema Proiectulului tehnic şi de amenajare interioară a Muzeului Ţării Crişurilor, instituţie care urmează să se mute fosta clădire a Garnizoanei, după ce proiectul a fost expus timp de două luni în holul muzeului pentru a putea fi consultat de orădeni.

Asociaţia “Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor“ e organizatorul dezbaterii, în parteneriat cu Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu Bihor şi Muzeul “Ţării Crişurilor”. Dezbaterea va avea loc de la ora 12 în cadrul Secţiei de Artă a Palatului Baroc din Bulevardul Dacia 1-3. “Fiind vorba de o instituţie culturală cu recunoaştere internaţională, fundamentală pentru punerea în valoare a culturii materiale create în această parte a României, lansăm invitaţia să fiţi alături de noi la această întâlnire”, menţionează într-un comunicat de presă Ligia Mirişan, preşedintele Asociaţiei “Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor”.

 

Privaţii dau târcoale

 

Recent însă, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, a lansat ideea construirii unei noi clădiri, moderne, în care să funcţioneze muzeul. Ţîrle spune că judeţul ar ieşi mai ieftin într-o asemenea variantă, având în vedere faptul că reamenajarea fostei Garnizoane costă peste 20 milioane de euro! Tot şeful CJ spune că a primit o ofertă de ultimă oră din partea unei companii internaţionale, care s-a oferit să contruiască pentru judeţ clădiri în valoare de 27 milioane de euro (!). Desigur,cu condiţia să primiească la schimb dreptul de a dezvolta afaceri imobiliare pe terenurile Consiliului Judeţean

Aleşii judeţeni vor fi convocaţi marţi să-şi dea acordul de principiu pentru ca preşedintele CJ Bihor să demareze discuţii la modul concret cu întreprinzătorul privat.

 

Calin Corpas9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor