Dez(batere) publică

1Comentariu
Dez(batere) publică
ORADEA - Primarul Ilie Bolojan a deschis dezbaterea publică privind fuziunea spitalelor de Neuropsihiatrie, Obstetrică-Ginecologie, Municipal „Gavril Curteanu” şi Pneumoftiziologie, după care s-a retras, lăsându-l pe managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Dacian Foncea să prezinte strategia de fuziune.

 Iniţiatorul acestui proiect, viceprimarul Gheorghe Carp, şi-a exprimat dorinţa ca prin acesta să se câştige încredrea pacienţilor printr-o administrare mai bună a spitalelor, un corp medical performant şi evident tehnologie de ultimă oră. Deasemea se speră ca să se diminueze exodul de medici, prin atragerea cadrelor medicale străine, subliniind că acest lucru nu este posibil dacă nu se îndeplinesc standardele europene.

 

Îşi asumă toată responsabilitatea

Viceprimarul Carp a fost susţinut de şefii Casei de Asigurări, ai Autorităţii de Sănătate Publică Bihor, a Spitalului de Pneumoftiziologie şi a celui Municipal „Dr. Gavril Curteanu” (cei de la Maternitate fiind absenţi), dar a fost contrazis puternic de conducerea Spitalului de Neuropsihiatrie. Aceştia nu doresc şi nu văd nici un avantaj în fuziunea spitalelor. Managerul spitalului a adus în faţă realizările în cei 12 ani de activitate şi s-a simţit jenat când spitalul a fost prezentat ca având probleme majore. „Psihiatria trebuie să aibă un alt statut decât ceea ce se doreşte integrarea într-un spital municipal, trebuie să aparţină de autorităţile regionale”, a subliniat dr. Oros. Acesta a mai adăugat că „dacă primăria poate să sprijine financiar viitorul Spital Municipal, nu vede cum nu s-ar putea finanţa şi sub actuala structură a spitalelor. Ca replică, opozanţii lui Oros au înaintat ideea că acestuia îi vine greu să se desprindă de fotoliul managerial. Deşi se are în vedere o posibilă nereuşită a acestei strategii, majoritatea consideră că este singura capabilă în acest moment să ridice performanţa şi prestigiul spitalelor. În acest sens viceprimarul Carp a spus clar şi răspicat că îşi asumă toată responsabilitatea.

 

Vasilica Marinca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor