Dezbatere timpurie pe fiscalitatea anului 2019

3Comentarii
Dezbatere timpurie pe fiscalitatea anului 2019
Propunerea e ca taxele şi impozitele locale, aferente anului viitor, să rămână la nivelul celor din acest an.

Primăria a lansat în dezbatere publică proiecţia fiscală pe anul viitor, o noutate fiind faptul că discuţia are loc acum, înainte de finalul primului trimestru din anul în curs.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, se aduce la cunoştinţa publică proiectul de act normativ privind stabilirea impozitelor, taxelor şi tarifelor locale pentru anul 2019. Astfel, proiectul de act normativ supus dezbaterii publice poate fi consultat pe site-ul Primăriei Municipiului Oradea – www.oradea.ro sau la sediul Primăriei Oradea, Piaţa Unirii nr. 1”, transmite Municipalitatea printr-un comunicat de presă.

Procedura de dezbatere publică este de 30 de zile lucrătoare, deci se va încheia în data de 26 aprilie 2018. Termenul până la care se pot transmite propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul supus dezbaterii publice este 30 martie 2018. Acestea pot ajunge la Primărie prin e-mail pe adresa primarie@oradea.ro, prin fax la nr. 0259/437.544, prin poştă pe adresa Primăriei Oradea (Piaţa Unirii nr. 1), sau pot fi depuse la Centrul de relaţii cu publicul – Primăria Municipiului Oradea, Piaţa Unirii nr. 1.

Noul Cod Fiscal conţine obligaţia de a indexa impozitele şi taxele locale aferente anului viitor, cu rata inflaţiei comunicată de Ministerul Finanţelor, până la data de 30 aprilie a anului în curs.

„Inflaţia comunicată de Ministerul Finanţelor pentru anul 2017 a fost de 1,34%. Deoarece pentru anul 2018 am majorat impozitele şi taxele locale cu 20%, inflaţia de 1,34 nu se va aplica nivelurilor actuale şi se va diminua majorarea aplicată pentru 2018 cu procentul de 1,34%, astfel încât pentru anul 2019 nivelul impozitelor şi taxelor locale va fi similar cu cel din anul 2018”, a precizat directorul executiv adjunct al Direcţiei Economice din Primărie, Sorin Iacob.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor