Dezbatere verde între cetăţeni şi candidaţii la Primărie

ORADEA - Primăria a organizat ieri după-amiază o dezbatere publică cu asociaţiile de proprietari, legată de problemele de mediu din oraş.

Municipalitatea a propus înfiinţarea unei poliţii ecologice, „Înfiinţarea acestei poliţii este o idee mai veche a Primăriei. Va fi axată pe două divizii: prima, a spaţiilor verzi şi de ecologizare şi a doua legată de protecţia animalelor.Viitorii angajaţi ai poliţiei vor purta echipamente verzi şi vor circula cu maşini, recunoscute uşor de orădeni, datorită scopului lor” spune Marcel Boloş, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea.

Surpriză

La întâlnire a sosit şi liberalul Ilie Bolojan, în calitate de simplu cetăţean interesat de probleme oraşului. Acesta s-a salutat cu Mihai Groza, cei doi adversari politici dându-şi mâna în prezenţa unui public format din zecile de trimişi ai asociaţiei de proprietari. Bolojan nu a luat cuvântul, doar şi-a notat cele discutate, împărtăşind ideile contracandidatului său pentru fotoliul Primăriei legale de înfiinţarea unei poliţii ecologice pentru municipiu.

Alte proiecte ale municipalităţii sunt legate de realizarea unei Uniuni a Asociaţiilor de Proprietari din Oradea, formată din unirea acestora şi înfiinţarea de Comitete Consultative Cetăţeneşti, la nivelul fiecărui cartier. Prin crearea lor, autoritatea locală e de părere că s-ar putea menţine mult mai uşor curăţenia în oraş.

S-a discutat şi despre darea în cesiune asociaţiilor a spaţiilor verzi din jurul blocurilor, ceea ce nu a fost tocmai pe placul celor din sală.

Cetăţenii prezenţi la întâlnire s-au arătat neîncrezători în ceea ce priveşte eficienţa acestor proiecte.

„Uniunea de asociaţii nu are niciun rost, după părerea mea. Betonarea locurilor pentru pubele trebuia făcută de mult. Sunt de acord cu înfiinţarea unei poliţii verzi, e un lucru foarte bun, cu condiţia să şi pună în practică ceea ce promit. Ar trebui insistat pe o colaborare mai strânsă între Primărie şi asociaţii” a fost de părere preşedintele Asociaţiei Ioşia Nord.

Printre probleme urgente cu care se confruntă asociaţiile, au fost semnalate depozitarea clandestină a deşeurilor menajere, lipsa pubelelor ecologice, spaţiile verzi insuficiente sau distruse de maşini, lipsa parcărilor din jurul blocurilor.

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !