Dezgheţ de primăvară în economie

Dezgheţ de primăvară în economie
© Creştere a activităţii în construcţii
Managerii estimează o tendinţă de creştere a activităţii economice pentru perioada februarie – aprilie.

Odată cu sosirea primăverii economia începe să mişte în toate sectoarele. În comerţul cu amănuntul activitatea va creşte mai intens, iar în industrie, construcţii şi servicii, moderat. Numărul de salariaţi va creşte moderat în comerţul cu amănuntul, iar preţurile se vor stabiliza în toate sectoarele economice. Acestea sunt tendinţele economice pentru perioada februarie – aprilie, potrivit sondajului realizat de Institutul Naţional de Statistică.

Tendinţe pe categorii

În cadrul anchetei de conjunctură, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producției. Creșteri mai semnificative sunt așteptate în activitatea de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor și în activitatea de tipărire și reproducere pe suporturi a înregistrărilor.

Pentru prețurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni. Referitor la numărul de salariați se estimează o relativă stabilitate.

În activitatea de construcții se va înregistra, pentru următoarele trei luni, o creștere moderată a volumului producției şi a stocului de contracte şi comenzi. Managerii estimează o relativă stabilitate a numărului de salariați. În ceea ce priveşte prețurile lucrărilor de construcții se preconizează o relativă stabilitate a acestora.

În sectorul comerț cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendință de creștere a activității economice. Angajatorii prognozează o creștere moderată a numărului de salariați. Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra, de asemenea, creștere. Pentru următoarea perioadă, managerii societăților comerciale estimează o relativă stabilitate a prețurilor de vânzare cu amănuntul. Conform estimărilor din luna februarie 2016, cererea de servicii va cunoaşte o creștere moderată în următoarele trei luni. În sectorul de servicii se estimează o relativă stabilitate a numărului de salariați. Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de relativă stabilitate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !