Dezinteres pentru standardele UE

Jeni Toma
Jeni Toma
ORADEA - Patronii bihoreni nu sunt prea interesaţi de normele Uniunii Europene. Cu toate că acestea trebuie aplicate şi la noi. Doar astfel se explică prezenţa redusă la seminarul organizat, joi – 6 noiembrie 2008, de Asociaţia de Standardizare din România (ASRO) la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor.

Deşi au confirmat participarea cel puţin 20 de firme din domeniul construcţiilor, în sală au fost prezente mai puţin de zece persoane. Trebuie specificat că seminarul a fost gratuit.

Cei prezenţi au avut însă ce învăţa. Subiectul seminarului – „Standardele – mijloace de performanţă în construcţii” s-a adresat tuturor celor implicaţi în acest domeniu de activitate: firme de construcţii, furnizori de materiale de construcţii, ingineri constructori, proiectanţi, dezvoltatori, companii de real-estate, finanţatori, antreprenori.

„Există 3.000 de standarde europene pe domeniul construcţiilor pe care trebuie să le adoptăm până în 2010 şi în România”, a precizat Jeni Toma, expert ASRO, care a susţinut cursul de la CCI Bihor.

„La ISO avem o putere mare de vot. Ponderea noastră în Europa este de 14 locuri, ceea ce ne plasează pe locul şapte ca putere de vot”, a specificat Jeni Toma.


Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !