Dezinteres pentru taxa hotelieră

Dezinteres pentru taxa hotelieră
ORADEA – Doar reprezentanţii a două hoteluri orădene au participat la întâlnirea cu reprezentanţii municipalităţii. Hotelieri par să accepte creşterea taxei hoteliere de la 2,5% la 3%, propusă în şedinţa Consiliului Local din 31 iulie 2008.

Această este concluzia la care a ajuns Ioan Lucian preşedintele Federaţiei Patronilor, cel care a mijlocit întîlnirea dintre hotelieri şi reprezentanţii municipalităţii, întâlnire care a avut loc marţi după amiaza în sala mare a Primăriei şi la care au luat parte doar reprezentanţii a două hoteluri. „ Noi facem tot posibilul să venim în sprijinul oamenilor de afaceri din judeţ dar avem nevoie şi de ajutorul vostru. Mai aveţi o formă de a lua atitudine pe site”, a precizat Ioan Lucian.

Absenţi

Dintre cei 60 de manageri de hoteluri contactaţi de Federaţia Patronilor marea majoritate au preferat să răspună în scris. Atât cei doi manageri prezenţi la dezbarere cât şi cei care au răspuns în scris sunt hotărâţi să nu crescă preţurile. O majorare a tarifelor nu este justificată din punctul acestora de vedere atâta vreme cât ei nu vin cu nimic în plus pentru cei care se cazează. În plus, oferta de cazare din Oradea este şi aşa prea mare raportată la numărul de turişti.

Municipalitatea justifică această creştere cu 0,5 procente prin transferarea greutăţii taxelor de proprietate spre vervicii. „Municipalitatea propune ca începând cu anul viitor să se ieftinească taxa pe proprietate în favoarea scumpirii preţurilor de cazare” a precizat Eduard Florea director executiv adjunct al Direcţiei Economice a Primărieri.

„Aş fi de acord să dau bani mai mulţi în condiţiile în care o parte din banii de la buget să se întoarcă şi pentru dezvoltarea zonelor în care se găsesc hotelurile”, a punctat Nan Petru managerul hotelului Tranzit.

Propunerea finală în ceea ce priveşte posibilitatea majorării taxei hoteliere va fi făcută consiliului local care ar putea-o introduce pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !