Dezvăluiri cu linguriţa

2Comentarii
Dezvăluiri cu linguriţa
BUCUREŞTI – Antrenorii echipelor devene FC CIP şi Quasar au aflat care sunt „punctele cardinale” şi cum se foloseşte „busola” în futsalul de performanţă, însă se plâng că „dezvăluirile” făcute de tehnicienii spanioli invitaţi de FRF nu au fost complete.

Zoltan Jakab şi Karoly Gaşpari de la FC CIP, Marius Sîrbu de la Quasar şi toţi ceilalţi antrenori din Liga I au fost invitaţi de FRF, la Bucureşti, la o conferinţă internaţională pentru a fura meserie de la cei mai valoroşi antrenori ai Europei. Federaţia i-a adus în ţară pe antrenorii celor mai bune echipe de club din Spania (naţionala iberică e campioană modială şi europeană) însă se pare investiţia mai mult a … costat decât a ajutat.


„Nimeni nu-şi vinde secretele. Ne-au prezentat strategii cu caracter general, fără să dezvăluie cum se aplică concret în practică. Nu ne-au dezvăluit spre exemplu tactica cu care i-au bătut pe italieni în finala CM”, afirma Zoltan Jakab, antrenorul FC CIP şi al naţionalei României.

 

„Am văzut unde trebuie să ajungem şi am conştientizat că la noi futsalul se face după ureche. Dezvăluirea mai mult ne taie din elan, decât ne ajută. Am aflat că futsal nimic nu e întâmplător şi că totul trebuie organizat cu precizie de chirurg şi am înţeles cât de departe suntem din punct de vedere tactic şi al disciplinei de joc”, spunea Karoly Gaşpari.

 

„Tacticile prezentate sunt greu aplicabile în România. Chiar antrenorii spanioli au recunoscut că sunt imposibil de pus în practică cu jucători semiprofesionişti cum avem noi la Quasar. Vom încerca să adaptăm startegiile lor la materialul uman de care dispunem şi poate că totuşi vom progresa cât de cât”, comenta Marius Sîrbu.
2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor