Dezvoltă competenţe antreprenoriale

De Crina Dobocan
Dezvoltă competenţe antreprenoriale
Facultatea de Ştiinţe Economice va asigura accesul la activităţi integrate de consiliere, sprijin pentru iniţierea afacerilor, asistenţă mentorin şi formare profesională.

Oradea. 440 de persoane cu vârsta peste 18 ani, care doresc să demareze o activitate pe cont propriu, pot să participe la un program de formare în vederea dobândirii de competenţe antreprenoriale. În cadrul unui proiect implementat de Universitatea din Oradea, prin Facultatea de Ştiinţe Economice, 440 de persoane vor putea să-şi dezvolte cultura şi abilităţile antreprenoriale.

Universitatea din Oradea, prin Facultatea de Ştiinţe Economice din Oradea, implementează, în perioada 12 ianuarie 2018 – 11 ianuarie 2021, proiectul „Learn2do4Entrepreneurship”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
Proiectul este susţinut în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software – Filiala Transilvania, Asociaţia Ropot, alături de SC Gea Strategy &Consulting SA în calitate de beneficiar şi lider de proiect.

Valoarea totală a proiectului este de 12.986.953.06 lei, din care finanţare nerambursabilă în sumă de 12.891.227.29 lei, echivalentă cu 99,2629% din valoarea totală eligibilă aprobată. Valoarea subvențiilor pentru finanțarea planurilor de afaceri este de 7.864.794.00 lei.
Obiectivele generale ale proiectului constă în dezvoltarea competențelor antreprenoriale şi susţinerea iniţiativelor de afaceri, prin promovarea culturii antreprenoriale în regiunea Nord-Vest, asigurarea accesului la activităţi integrate de consiliere, sprijin pentru iniţierea afacerilor, asistență, mentoring şi prin formare profesională.

„În vederea realizării acestor obiective se propun cinci direcţii majore de acţiune: dezvoltarea competențelor antreprenoriale şi manageriale ale 440 de persoane din grupul-ţintă în cadrul unui program de formare profesională, stimularea ocupării pe cont propriu prin spijinirea a 49 de antreprenori, ce vor beneficia de o subvenţie de investiţii pentru dezvoltarea unei afaceri, în valoare de aproximativ 36.000 euro, asigurarea unui program de consiliere/mentorat permanent pentru afacerile dezvoltate în cadrul celor 36 de luni de implementare şi la 12 luni după finalizarea proiectului prin mecanismele de sprijin dezvoltate (ore de consultanţă, introducere în reţeaua clusterelor, participarea la evenimente de networking) şi promovarea culturii antreprenoriale prin creşterea gradului de conştientizare cu privire la oportunităţile oferite de antreprenoriat, printr-o campanie de promovare şi informare, precum şi evidenţierea exemplelor de succes”, a arătat prof. Alina Bădulescu, coordonator activităţi în cadrul proiectului.

Proiectul va fi lansat miercuri, 28 februarie, la sediul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Aula „Mihai Șerban”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !