Dezvolta competentele personalului didactic

Proiectul este ambiţios prin numărul de beneficiari.

Peste 4.000 de profesori din Bihor şi Timiş vor fi instruiţi în cadrul proiectului „Educatori pentru societatea cunoaşterii”.

Proiectul a fost lansat, vineri, la Hotel Continental, în prezenţa Oanei Badea, secretar de Stat în Ministerul Educatiei, a Gabriellei Pasztor, consilier de Stat, şi a oficialităţilor locale (prefectul Gavrilă Ghilea, viceprimarul Gheorghe Carp, jurista Carmen Soltănel, secretarul judeţului).
Proiectul îşi propune dezvoltarea competenţelor personalului didactic din învăţământul preuniversitar, prin intermediul unui program multiregional inovativ de formare bazat pe domenii prioritare Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) şi resurse digitale, în scopul abilitării curriculare durabile a acestora şi îmbunătăţirea capitalului uman din educaţie.

Cinci module

Cele 4.400 de cadre didactice vor avea de parcurs cinci module acreditate (dezvoltarea competenţelor de operare pe computer, proiectarea curriculumului bazat pe competenţe, metode interactive şi inovative de învăţare, managementul clasei şi gestionarea situaţiei de criză şi managementul unităţii de învăţământ. Ultimul modul se adresează directorilor de şcoli.
„Modulele au fost gândite în aşa fel încât dascălii să obţină informaţii, astfel încât ei vor intra la clasă şi vor răspunde cerinţelor de la clasă”, a precizat Dorel Luca, managerul proiectului pe Bihor.

Cadrele didactice vor fi formate în centre de formare. La Oradea, se vor înfiinţa trei centre de formare, iar în judeţ, cinci. Centrele vor fi dotate cu aparatură de ultimă generaţie. Cursurile vor începe în luna aprilie.

„Înscrierile se vor face online. Vor fi selectate cadrele didactice care au o nevoie mai mare de formare. Modulele răspund nevoii de formare din momentul de faţă. Acest proiect aduce mai multe beneficii: pentru resursa umană (4.400 de cadre didactice formate), materiale (înfiinţarea şi dotarea celor 16 centre de formare – opt în Bihor şi tot atâtea în Timiş) şi un beneficiu virtual (platforma de comunicare, învăţare şi publicitate a proiectului”, a mai punctat inspectorul şcolar general Dorel Luca.

Proiectul este implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în parteneriat cu ISJ Timiş, Casa Corpului Didactic Bihor şi Timiş şi Siveco România. Valoarea proiectului este de 20.941.448 lei, din care cofinanţarea Fondului Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane este de 15.610.938 lei. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 36 de luni.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !