Dezvoltă proiecte cu italienii

ORADEA – Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” va derula în perioada următoare un proiect Comenius cu o şcoală din Italia.

Profesoara Carmen Chira de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea a participat zilele trecute în Italia, la Napoli, la un seminar de contact intitulat „Civic Competences for an Active Citizenship” Vico Equense.

Proiecte educaţionale

„Seminariile de contact sunt întâlniri transnaţionale, organizate de Agenţiile Naţionale Lifelong Learning Programme cu scopul de a facilita găsirea unor parteneri pentru iniţierea de viitoare proiecte educaţionale europene finanţate de Comisia Europeană. Seminariile de contact sunt centrate pe anumite teme. Cel la care am participat a fost focalizat pe competenţele civice necesare formării cetăţeniei europene active. La acest seminar au fost prezenţi 107 participanţi din 23 de ţări, printre care Belgia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Estonia, Franţa, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, România, Spania.

Participanţii au fost împărţiţi pe grupuri de lucru, în cadrul cărora s-au discutat tematica proiectului, obiectivele vizate, activităţi prevăzute pentru atingerea obiectivelor, a instrumentelor de evaluare şi a strategiilor de disiminare şi valorizare, precum şi aspecte legate de mobilitate transnaţională. Obiectivul participării la seminarul de contact a fost atins. În viitorul proiect bilateral Comenius, instituţiile implicate vor fi Istituto Comprensivo Statale «Giovanni Padolino», Fano (Italia) şi Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea. Formularul de candidatură va fi depus până în data de 19 februarie 2010”, a anunţat profesoara Carmen Chira.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !