Dezvoltare pe microregiuni

Dezvoltare pe microregiuni
Şinteu – 70 de tineri membri ai unor organizaţii neguvernamentale din Bihor şi Sălaj au participat luna aceasta la un atelier de lucru în localitatea Şinteu. Pe parcursul celor trei zile, tinerii au dezbătut particularităţile a cinci microregiuni din cele două judeţe şi au stabilit priorităţi pe baza căreia au formulat o strategie de dezvoltare.

Workshop-ul, aflat la cea de-a patra ediţie, s-a desfăşurat în perioada 24-26 august şi a fost organizat de către Asociaţia Tinerilor Maghiari din Provincie (ATMP). „La seminarii au participat tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani din Oradea, Roşiori, Marghita, Săcueni, Cadea, precum şi din localităţile componente ale zonei metropolitane”, a declarat Kiss Sandor, preşedintele ATMP.
Acesta a mai explicat că pe durata atelierului de lucru au fost luate în calcul caracteristicile speciale ale cinci microregiuni din cele două judeţe şi a fost analizat potenţialul lor de dezvoltare. „Unele zone sunt bune pentru agroturism, altele deţin terenuri pentru agricultură”, a declarat Kiss Sandor.

Metodologie specială
Întreaga activitate a fost coordonată de traineri care au făcut o prezentare tematizată a metodologiei. Prin completarea anterioară a unui chestionar cu coordonate şi cu datele localităţilor, s-a reuşit construirea unei baze de date cu situaţia la zi.
Aceste informaţii au fost „cernute” prin aplicarea metodologiei SWOT (Streangthes, Weaknesses, Oportunities, Threats – Puncte forte, Puncte slabe, Oportunităţi, Ameninţări). Astfel, s-au concretizat acele puncte principale şi proiecte ce vor putea constitui baza activităţilor pentru perioada imediat următoare, atât cu referire la strategia de dezvoltare, posibilităţile de implementare ale acesteia, cât şi posibilităţi de finanţare.
„Aşa vedem noi, tinerii, situaţia, iar pe baza rezultatelor vom elabora o broşură care va fi distribuită în zonele menţionate. Poate că am găsit nişte direcţii la care nu s-au gândit alţii, iar broşurile probabil că vor iniţia o mişcare”, a conchis Kiss Sandor.

Sebastian Kovacs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !