Dializă de nota 10

4Comentarii
Dializă de nota 10
ORADEA – Paturi reglabile la care se află şi căşti pentru a asculta muzică, monitoare LCD, aparatura cea mai modernă în domeniu şi un spaţiu luminos şi plăcut. Iată în câteva cuvinte atmosfera ce predomină în noul Centru de Dializă din incinta Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea.

Având o capacitate de 22 de paturi, salonul principal cuprinzând 15 paturi, noul centru este pe departe cel mai modern din ţară. Investiţia, de peste 1,5 milioane de euro, care cuprinde atât amenajarea cât şi dotarea centrului, a fost suportată în întregime de către o firmă nemţească, lider mondial în acest domeniu. „Sperăm ca începând de la mijlocul lunii viitoare, acest centru să devină funcţionabil.

Pacienţii care vor veni la dializă, vor fi trataţi în mod civilizat, aşa cum ar trebui să fie tratat orice pacient într-o ţară a Uniunii Europene. Cum timpul de efectuare al dializei durează destul de mult şi trebuie efectuată de trei ori pe săptămână, pacientul va avea prilejul să se relaxeze, vizionând programe TV, ascultând radioul ori citind reviste. Totodată, la venire va primi şi un sandwich proaspăt şi cald”, ne promite dr. Gheorghe Carp, managerul spitalului.

Centru şi la Ştei

Intenţia managerului Carp este de a dechide o anexă a Centrului de Dializă şi la Ştei, zonă din care provin cele mai multe cazuri de insuficienţă renală cronică. „Acea anexă va putea deservi toată zona, pe o rază de 60 de kilometri. Astfel, vom putea oferi ajutor şi bolnavilor din Arad ori Alba. Vom putea scurta calvarul acestor bolnavi, care de trei ori pe săptămână trebuiau să se deplaseze până la Oradea”, precizează dr. Carp.

Cât priveşte Spitalul Municipal, prin mutarea secţiilor de Nefrologie şi Urologie de la Spitalul Judeţean, alături de Centrul de Dializă, va fi creat aici un nucleu în care se va concentra tot ceea ce înseamnă afecţiune urologică şi nefrologică, fiind asigurate condiţii şi asistenţă medicală raportate la standardele nemţeşti.

Viorica Borz4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor