Dialog economic euroregional

ORADEA – Proiectul PISC pentru euroregiunea Bihor – Hajdu – Bihar a primit o finanţare de 4.000 de lei. Reprezentanţi ai mediului de afaceri euroregional se vor reuni joi la Oradea, în cadrul unei prime întâlniri din cadrul proiectului „Dialog economic Inter – Regional 2006”.

Proiectul se desfãşoarã prin programul de dezvoltare euroregionalã finanţat de Primãria Oradea şi aparţine Patronatului din Industrie, Servicii şi Comerţ (PISC). „Proiectul oferã noi perspective. De acum nu ne vom raporta doar la planul local sau naţional, ci la cel euroregional, având ca rezultat crearea unei identitãţi euroregionale”, a spus ieri viceprimarul Biro Rozalia, în cadrul conferinţei de presã organizate la Primãria Oradea.

„Politicul are nevoie de imboldul mediului economic”, a opinat Adrian Simon, responsabilul de proiect. Acesta a vorbit despre dorinţa PISC de a contribui, pe viitor, la punerea în funcţiune a cãii ferate Oradea – Debreţin, dar şi de a stimula relaţiile de colaboare dintre mediile private şi publice din cele douã pãrţi ale Euroregiunii Bihor – Hajdu – Bihar.

Peste medie

Pentru a evidenţia premisele care asigurã un cadru oportun parteneriatelor euroregionale, Biro Rozalia a specificat cã judeţul nostru este peste media naţionalã, în ceea ce priveşte numãrul companiilor mixte, înfiinţate în 2006.

Pe de altã parte, directorul executiv al PISC, Ioan Popa Baciu, s-a arãtat interesat de dialogul social din Ungaria, precum şi de crearea unui comitet care sã gestioneze proiecte comune, de cooperare transfrontalierã, pentru a atrage banii europeni. 

Continuitate

Principalul eveniment al proiectului îl reprezintã întâlnirea de joi, de la orele 11.00, la Hotelul Melody. Partenerul maghiar este patronatul KISZOV, acesta asigurând organizatorii cã la masa discuţiilor vor participa 20 de firme din Ungaria.

Consiliul Judeţean din Hajdu – Bihar va fi reprezentat de vice – preşedintele CJ. Principalele teme de discuţie se vor referi la impactul integrãrii în UE, potenţialul socio-economic pentru investitorii direcţi şi facilitarea parteneriatelor pentru firme cu profil asemãnãtor.

„Vom încerca sã identificãm modalitãţile de continuare a proiectului, fie printr-o paginã web, fie prin brand-uri euroregionale sau proiecte comune pentru accesarea fondurilor structurale”, a spus Adrian Simon.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase