Diana, fata de zece pe linie

6Comentarii
Diana Lavinia Ganea, eleva de nota 10
Diana Lavinia Ganea, eleva de nota 10
Diana Lavinia Ganea este singura elevă din Bihor care a obţinut media 10 la bacalaureat.

Anul trecut, nici un elev din Bihor nu a reuşit să ia zece pe linie la examenul de bacalaureat. Cea care a spart gheaţa, în această sesiune de examene, este Diana Lavinia Ganea de la Colegiul Naţional „Samuil Vulcan”.
Performanţa Dianei poate fi o surpriză doar pentru cei care nu o cunosc. Pentru profesorii ei e un fapt care trebuia să se întâmple. Şi când îi ai ca profesori la fizică pe Florica şi Ile Rus jumătate din obstacol e deja trecut. Despre Diana, doamna profesoară Florica Rus spune că era sufletul clasei de matematică informatică. „Ea rezolva toate problemele, olimpică la matematică, la fizică, la engleză, la română.
 
Diana a excelat la toate materiile. Din clasa I până în clasa a XII-a a terminat anul şcolar, întotdeauna, cu 10”, spune dirigintele Dianei, profesorul Florica Rus. „ Am avut doar media 10 fiindcă m-am deprins de mică să învăţ, mi-am exersat memoria şi, cu timpul, activitatea de învăţare a devenit una obişnuită. De obicei, pentru clasă nu învăţam mai mult de o ora-două. Urmau apoi problemele suplimentare, pregătirea pentru olimpiade. Am avut şi timp liber, am avut timp să mă joc, să ies, ca orice adolescent”, spune Diana.

Admitere la telecomunicaţii

Fata de nota zece” spune că a avut numai de câştigat de pe urma participării la olimpiade şi concursuri. „Mi-au adus satisfacţii şi mi-au dat posibilitatea să călătoresc prin ţară”, mărturiseşte Diana. Ca o curiozitate, cea mai mică notă pe care vulcanista a luat-o a fost un 8, la chimie. Spune că aceasta nu a demobilizat-o, ci dimpotrivă a ambiţionat-o să înveţe mai mult.
Printre olimpiade, concursuri şi premii, Diana a aplicat şi pentru o bursă oferită de Fundaţia Dinu Patriciu. A convins cu un eseu despre despre planurile ei. Primul pas pe care vrea să-l facă este să obţină o notă mare la admitere la Facultatea de Telecomunicaţii din Timişoara.
A ales acest profil, deoarece se bazează pe matematică şi fizică şi speră că va învăţa cu plăcere. Şi îşi doreşte şi o bursă în străinătate… Drum bun în viaţă Diana şi vânt în pupă. Sau aşa cum le place „vulcaniştilor” să spună: „Vivat, Crescat, Floreat!”
Veronica Bursaşiu


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor