„Diaspora e România” – Orădenii protestează în Piața Unirii, simultan cu protestul de la București

De Bihon.ro
Reactualizat la:
58Comentarii
„Diaspora e România” – Orădenii protestează în Piața Unirii, simultan cu protestul de la București
Orădenii care nu ajung în Piața Victoriei din București pentru a protesta se vor aduna în Piața Unirii din Oradea.

Protestul de la Oradea începe simultan cu cel din București, la ora 19:00. În capitală sunt așteptați peste 500.000 de români, printre care foarte mulți veniți din Diaspora special pentru protest.

„Indiferenta ucide! Iesi in strada si protesteaza PASNIC pentru drepturile copiilor tai si ale tale ! NU FI INDIFERENT!”, este unul din multele mesaje care îndeamnă lumea să iasă în stradă.

Reamintim că peste 50 de persoane au întâmpinat miercuri seara, românii care vin din Diaspora pentru a participa la protestul antiguvernamental de la București. Joi dimineața, toți au plecat spre București, oprindu-se pe drum în fiecare mare oraș.

Recomandări ale jandarmilor pentru mitingul de protest

Recomandăm participanţilor la mitingul de protest din această seară, să respecte indicaţiile, recomandările organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să se abţină de la acţiuni de natură să impiedice buna desfăşurare a adunării publice şi să nu incite la asemenea acţiuni, să nu consume băuturi alcoolice.

Totodată reamintim faptul că în conformitate cu prevederile legale este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe cu efect iritant-lacrimogen sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

Pe timpul desfăşurării mitingului, jandarmii bihoreni vor urmări prevenirea faptelor de natură contravenţională şi penală, asigurarea unui climat optim şi sigur de ordine şi linişte publică, respectiv informarea cetăţenilor cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială şi consecinţele care decurg din încălcarea prevederilor legale.

Recomandăm cetăţenilor care vor să participe la miting, să ia măsuri în situaţia identificării unor persoane care prin modul de manifestare tulbură ordinea publică sau provoacă la săvârşirea unor acte de violenţă, să nu adere şi să nu sprijine asemenea acţiuni, să aducă la cunoştinţa jandarmilor aceste situaţii şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

Peste 50 de persoane au întâmpinat miercuri seara, românii care vin din Diaspora pentru a participa la protestul antiguvernamental de la București. Primele coloane de mașini cu români din Diaspora au intrat în țară după ora 21:30. Acestea au fost întâmpinate de zeci de protestatari, care au preg...58Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor