Diferenţă de valoare pentru HCM

Diferenţă de valoare pentru HCM
CSM Leonardo a suferit sâmbata un nou esec usturator, dupa precedentele doua înfrângeri (20-30 cu CSM Medgidia si 28-48 cu Steaua), fiind învinsa pe teren propriu cu 29-47 de catre fosta campioana nationala, HCM Constanta.

Meciul a contat pentru etapa a XI-a a Ligii Nationale. Conform asteptarilor, echipa constanteana, lidera autoritara a clasamentului, s-a impus în mod autoritar.


Gol dupa gol


Partida a fost echilibrata doar în primele minute. Oradenii au deschis scorul prin Vujnic, marindu-si apoi avantajul prin Bernicu, scor 2-0 (‘2). Gazdele au condus pentru ultima data în minutul 5, scor 4-3 (gol Roman), dupa care constantenii au egalat si au preluat conducerea, scor 4-5 (‘6), instalându-se definitiv la cârma partidei. HCM Constanta s-a distantat irezistibil, marcând gol dupa gol cu o usurinta dezarmanta pentru adversari.

Oaspetii au înscris o mare parte din goluri în faze fulgeratoare de contratac, speculând greselile tehnice si inexactitatile din jocul oradenilor. Gazdele au încercat sa ofere o replica onorabila în fata titratei adversare, dar diferenta de valoare dintre cele doua echipe si-a spus cuvântul. HCM Constanta, echipa cu nu mai putin de opt internationali de seniori sau tineret în lot, plus trei „stranieri” sârbi, a lasat o impresie puternica la Oradea.


Doar Libert si Tertelici


CSM Leonardo a început ceva mai bine repriza secunda, dupa ce antrenorul oaspetilor, Omer Aihan, a introdus mai multe rezerve în teren. Treptat, constantenii au marit din nou ritmul, iar diferenta de pe tabela de marcaj a capatat proportii îngrijoratoare pentru gazde, în ultimul sfert de ora de joc. Singurii jucatori oradeni care pot fi remarcati în acest meci sunt Libert si Tertelici, care au marcat împreuna mai bine de jumatate din golurile echipei lor.

Rezultatul final marcheaza a treia înfrângere la scor pentru CSM Leonardo. Handbalistii oradeni vor juca etapa viitoare în deplasare cu Politehnica Iasi, un meci deosebit de important pentru soarta lor în actualul campionat.

CASETA TEHNICA


CSM Leonardo Oradea – HCM Constanta 29-47 (13-24)
CSM Leonardo: Dojcinovic, Andrei – portari; Simeria 1, Libert 8, Fl. Rus, Pankler 1, Vujnic 4, Apostol, Mateas, Sandru, Roman 5, Nita, Bernicu 2, Tertelici 7 (1 din 7 m), Boescu. Antrenori: Adrian Stot, Adrian Rus


HCM Constanta: Stanescu, Ionescu – portari; Saulescu 3 (1), Ali Denis 3, Timofte 4, Buricea 2, Nicolae 2, Baiceanu 2, Stavrositu 8 (6), Toma 6, Soldanescu 2, Dragicevic 5, Kadzic 6, Iacob 4. Antrenori: Omer Aihan, Eden Hairi
Arbitri: Sorin Fâscu (Timisoara), Aurel Moldoveanu (Arad)
Lovituri de la 7 m: 2-7. Transformate: 1-7
Eliminari de 2′: 4-2

Gavril Nutiu