DIGI a anunțat intenția de a fi listată la Bursa de Valori București

2Comentarii
DIGI a anunțat intenția de a fi listată la Bursa de Valori București
DIGI intenționează să solicite admiterea Acțiunilor la tranzacționare pe Piața Reglementată la vedere operată de Bursa de Valori București („Admiterea“) în luna Mai 2017.

Listarea Digi este intermediată de Citigroup şi Deutsche Bank, în calitate de coordonatori globali comuni, împreună cu BT Capital Partners S.A., BRD-Groupe Société Générale, Société Générale, Raiffeisen Bank şi Wood & Company Financial Services, în calitate de deţinători comuni ai registrului de subscrieri.

Compania a prezentat puţine detalii despre valoarea listării, precizând doar că intenţionează să listeze cel puţin 25% din capitalul social subscris, “presupunând că are loc exercitarea opţiunii de supra-alocare a 10% din acţiuni”, imediat după admiterea la tranzacţionare.

Detalii complete ale Ofertei vor fi incluse in Prospect, care urmează să fie publicat în timp util de către Societate, ulterior aprobării de către Autoritatea pentru Pieţe Financiare din Regatul Ţărilor de Jos (Stichting Autoriteit Financiële Markten)”, a precizat compania, care operează reţeaua RCS&RDS în România.

Declaratia despre IPO-ul DIGI din partea Dlui. Serghei Bulgac, CEO al RCS & RDS S.A., cea mai mare societate operațională din Grup și viitor CEO al DIGI, a declarat: „Ziua de astăzi marchează un moment istoric pentru DIGI Comunications N.V. și pentru economia românească, în general. În calitate de unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații din România și Ungaria, intenția de listare la Bursa de Valori București este o oportunitate importantă pentru publicul românesc și va reprezenta o realizare de care vom fi foarte mândri. Investind în DIGI, investitorii obțin acces la un lider atractiv în industrie, cu o creștere structurală stabilă. Investitorii vor beneficia de expertiza echipei noastre de conducere și de o marcă cu o recunoaștere puternică pe piețele în care activăm și pe segmentele noastre de clienți. Consiliul de Administrație al Societății sprijină cu mândrie această etapă a dezvoltării noastre și așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu acționarii viitori, în calitatea de societate cotată la bursă”.

Înainte de listare, compania a prezentat în premieră şi datele financiare pe 2016.

Astfel, în 2016, operaţiunile Digi din România au generat încasări de 612,7 milioane euro, sau 72,7% din veniturile totale, afacerile din Ungaria au generat 137,9 milioane euro (16,4% din venituri), operaţiunile din Spania au adus companiei 83 milioane euro (9,9%), iar afacerile din Italia au generat 9,2 milioane euro (1,1%).

“Pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2016 am înregistrat EBITDA ajustat şi marja EBITDA ajustată pentru operaţiunile continue de 263,3 milioane € şi, respectiv, de 31,2%, reprezentând RCAC de 8% din 2014 până în 2016 pentru operaţiunile continue”, a menţionat compania.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor