Digi Oradea City Running Day – demonstraţie de forţă şi voinţă în Centrul Istoric

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
2Comentarii
Digi Oradea City Running Day – demonstraţie de forţă şi voinţă în Centrul Istoric
Piaţa Ferdinand a văzut de toate duminică: efortul susţinut al alergătorilor de curse mai lungi, entuziasm sau lacrimi pentru cei mai mici.

Pentru al şaselea an consecutiv, Centrul Istoric al Oradiei a fost scena pe care s-a „proiectat” spectacolul de efort şi voinţă pe care-l presupune, de regulă, Digi Oradea City Running Day. Câteva sute de alergători au luat startul, la ora 10:00, în cele patru probe de alergare din cadrul evenimentului: semimaraton individual (21 km), semimaraton ştafetă în doi (2×10,5 km) şi în patru (4×5,25 km), la 5 km şi 10 km individual.

Vedetele ediţiei din acest an au fost alergătorii din Kenia, cei care au şi câştigat cursele în care au concurat. Publicul s-a arătat impresionat de lejeritatea cu care îşi aleargă turele „aproape fără efort”, după cum au remarcat unii din pubicul înşirat de-a lungul străzii, în Piaţa Ferdinand.

digi oradea city running day (31)

Bugetul evenimentului a fost de peste 15.000 de euro, iar premiile au totalizat de 16.000 lei. Primii trei clasaţi pe fiecare probă, la fete şi la băieţi, au primit premii în bani. Câştigătorul cursei de semimaraton a avut rezervat premiul de 1.500 lei, cel de pe locul II, 1000 lei, iar cel de pe locul III, 500 lei. Fiecare participant a primit, la trecerea liniei de sosire, medalia de finisher şi câte un tricou personalizat cu însemnele concursului.

Traseul competiţiei a fost de la primele ediţii – Piaţa Ferdinand – Podul Ferdinand – Str. Principatelor Unite – podul Sovata – aleea de pe malul Crişului Repede (partea dreaptă) – Str. Emilian Mircea Chitul – Str. Malului – Str. Ady Endre – Str. Patrioţilor – Str. Moscovei – Str. Madach Imre – Str. Iosif Vulcan – Piaţa Ferdinand.

Participarea era estimată, anterior, de organizatori, la peste 1.000 de alergători. Duminică de dimineaţă, la încheierea înscrierilor, personalul care s-a ocupat de partea birocratică a evenimentului ne-a spus că la cele patru curse de alergare pe distanţe lungi se înscriseseră 500 de persoane.

digi oradea city running day (98)

În acest an, proba rezervată copiilor, în lungime de 1 km, a fost ruptă în două – cei foarte mici, de până la cinci ani, au luat startul la ora 13:00 iar cei cu vârstele cuprinse între 6 şi 12 ani, de la ora 13:20.

Pentru cei mici, alergarea a fost mai mult o distracţie în compania părinţilor, unii dintre ei participanţi la probele pentru adulţi, încununată de medaliile de la finish.

La categoria superioară, competitivitatea a fost pe măsura ambiţiilor. Un mic blocaj la start i-a proiectat pe unii dintre alergători pe burtă sau pe genunchi. S-au adunat rapid şi au continuat cursa. La finish, unii au ajuns cu lacrimi şi frustrări, pentru că nu şi-au atins ţintele stabilite iar alţii cu bucuria cursei finalizate. Regula generală dincolo de linia de sosire a fost felicitarea concurenţilor la pachet cu pozele cu mândrele familii.

După o zi în care inima oraşului a bătut în rimul paşilor a sute de alergători, în această sărbătoare a stilului de viaţă sănătos, rămâne organizatorilor, clubul Xterra, să îşi facă bilanţul, să îl prezinte celor interesaţi şi să decidă în privinţa viitorului.

digi oradea city running day (114)2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor