Digi-parcarea, pe banii executantului

De Cristian Horgoș
Reactualizat la:
3Comentarii
Digi-parcarea, pe banii executantului
Consilierii locali au votat, joi, completarea contractului de asociere pentru Digi-parcarea din strada Indepenenţei, cu datele referitoare la modul de finanţare al lucrării.

Conform proiectului, plata lucrărilor urmează să se facă eşalonat, pe o perioadă de trei ani de la finalizarea construcţiei. Titularul investiţiei va fi Administraţia Domeniului Public SA (ADP SA) iar prima scadenţă a plăţilor va fi la 30 de zile de la predarea obiectivului către investitor.

„Parcarea subterană este estimată la 6,7 milioane de lei cu TVA, dar costul la finalizarea licitaţiei. Până la sfârşitul lunii viitoare ar trebui să începem licitaţia şi în primăvară să pornească lucrările”, spune primarul Ilie Bolojan.

Structura proprietăţii parcării respectă raportul proprietăţii terenului – 69,734% Primăria şi 30,266% compania RCS RDS SA. Aprobarea proiectului de execuţie şi a studiului de fezabilitate se vor afla pe masa aleşilor la finalul acestei luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare a deliberativului local.

Edilii au afişat în Sala Mare mai multe planşe înfăţişând variante de ocupare a spaţiului actualei parcări din strada Independenţei. În ciuda asigurărilor oferite în câteva rânduri de edilul şef Ilie Bolojan, propunerea de amenajare este orice altceva decât spaţiu verde. Edilii găsesc potrivită pavarea piaţetei şi păstrarea destinaţiei pe care o primeşte ocazional şi acum – spaţiu de concerte şi manifestaţii publice. Amenajarea unui acces în trepte spre aleea de lângă apă este un element de noutate, la fel ca şi seria de construcţii pătrăţoase plasate vizavi de Palatul Vulturul Negru. Acestea au rostul de la lega spaţiul parcării subterane de suptafaţă, unele dintre ele vor căpăta destinaţia de cafenele.

Parcarea subterana de pe strada Independentei, 6,7 milioane euro3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor