Digi24 Oradea se închide de miercuri

De Bihon.ro
Reactualizat la:
12Comentarii
Digi24 Oradea se închide de miercuri
Cele opt televiziuni regionale ale Digi24 vor înceta emisia începând de miercuri, 27 martie.

Potrivit paginademedia.ro, Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat solicitarea RCS de a retrage cele opt licențe regionale Digi 24. Licențele pentru televiziunile regionale din orașele: Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea și Timișoara datează din anul 2012.

Anca Deac, fost reporter Digi 24 Oradea
Presa locală este mai săracă. Potrivit Paginademedia.ro, postul de știri Digi24 a luat decizia de a închide stațiile locale din țară. Vineri seară, șefii stațiilor locale au început să își anunțe angajații în legătură cu această situație."Nu-mi vine să cred. Am un gol în stomac. Îmi pare sincer rău....

Digi România și-a motivat decizia într-un comunicat de presă.

„Digi | RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităților din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea rețelei de corespondenți locali din țară și în consolidarea redacției centrale a postului Digi 24. Totodată, pentru a optimiza utilizarea resurselor în divizia media, compania va demara procedurile privind renunțarea la licențele audiovizuale ale studiourilor regionale și va crește nivelul de dotare a echipelor de corespondenți.

În ultimii ani, piața media și comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrând spre conținuturile difuzate online sau multi-platformă. Site-urile televiziunilor sau site-urile de știri atrag tot mai mulți vizitatori, ceea ce conduce la scăderea audienței altor canale. Conținuturile difuzate online oferă nu numai informație de interes național și internațional, ci și actualitate din proximitate (regiune, localitate).

În acest context, conducerea companiei a efectuat o analiză a eficienței activității redacției centrale Digi 24, a rețelei de studiouri regionale și a performanțelor actualei forme de organizare a activității media. Din această analiză a rezultat că este necesară o regândire a modelului de business în divizia de media, pentru a ține pasul cu exigențele și nevoile publicului și pentru a răspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu și lung.

În urma proiectului de eficientizare, rețeaua de corespondenți se va mări de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe județe învecinate. În același timp, redacția centrală Digi 24 va viza integrarea în echipa de la București a jurnaliștilor și a personalul tehnic și de producție din studiourile regionale. După finalizarea demersurilor privind renunțarea la licențele audiovizuale, emisia stațiilor regionale ale Digi 24 va înceta”.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor