Dihonie in jurul unor directori PDL

16Comentarii
Dihonie in jurul unor directori PDL
Soarta directorilor de la Garda de Mediu, respectiv ARR, tulbură apele în PDL şi la Prefectură.

La final de decembrie, subprefectul Cristian Bitea ieşea la rampă, indicând management defectuos la ARR Bihor şi la Garda Judeţeană de Mediu. „Tot ce mă interesează e buna funcţionare a acestor instituţii”, asigura atunci Bitea, aşteptând „măsurile ce se impun” din partea „administraţiei centrale de resort”.

A trecut de atunci aproape o lună şi şefii ARR, respectiv GJM Bihor sunt în continuare în funcţii. Există însă controale care atestă probleme în privinţa celor două instituţii. Curpaş a şi recunoscut pentru Jurnal bihorean că a fost sancţionat de către şefii săi de la Bucureşti cu 10% din salariu şi a fost retrogradat din inspector grad 1 în inspector grad 2. Totuşi, Curpaş nu ratează niciun prilej de a-şi lăuda amenzile pe care le aplică din fruntea ARR Bihor. La capitolul cantitativ stă bine, însă are probleme cu calitatea, relevă controlul de la Centru. Curpaş e convins însă de valoarea sa, dând de înţeles că i s-au căutat greşelile cu lumânarea. Din fericire pentru el, îl susţine, cel puţin deocamdată, şi liderul PDL Bihor. Are însă şi un adversar declarat: subprefectul Cristian Bitea, cel care, de altfel, a şi generat controlul.

Pentie, despre Mocan

În cazul lui Călin Mocan, şef al Gărzii Judeţene de Mediu, există un raport de control, care evidenţiază probleme privind activitatea la Garda de Mediu Bihor. Această realitate ne-a fost confirmată şi de comisarul-şef adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Radu Pentie. Întrebat de Jb cum comentează activitatea lui Mocan, Pentie ne-a declarat: „În locul lui, la ce rezultate are, nu m-aş fi apucat să fac o conferinţă de presă în care să evidenţiez ce realizări am în fruntea Gărzii Judeţene de Mediu”, ne-a declarat Pentie Jr., referitor la ultima acţiune de imagine a lui Mocan. Şi aici, însă, măsurile concrete întârzie să apară. Ieri, Mocan a refuzat să vorbească cu Jb despre problema sa, cerându-ne să-i trimitem un email cu solicitările noastre. Şeful Gărzii Judeţene de Mediu Bihor spune că va răspunde luni…

Seremi: Superficial!

Preşedintele PDL Bihor, Ştefan Seremi, pune la îndoială profesionalismul controalelor de la Bucureşti, de pe linie guvernamentală, spunând că acestea au fost făcute superficial. „Eu am văzut actele de control, care nici nu erau aduse la cunoştinţa celor doi directori. Controalele au fost foarte superficiale, pentru că cei care au fost în control nu au avut nici măcar bunul simţ să le aducă la cunoştinţa celor doi neregulile stabilite”, a spus joi parlamentarul, punând astfel la îndoială modul de lucru al propriului Guvern şi apărându-şi, astfel, oamenii pe care-i susţine politic! Cu toate acestea, Seremi neagă că i-ar ţine în braţe pe Mocan şi Curpaş. Spune însă că nici comisarul-şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian Ionescu şi nici Florian Coman, şeful ARR, nu i-au solicitat să le retragă celor doi sprijinul politic.

Nici prefectul Gavrilă Ghilea nu pare nerăbdător să contribuie la schimbarea celor doi. Ghilea a avut o poziţie similară lui Seremi, spunând că nu are în posesie niciun raport de control care să-i vizeze pe cei doi. Astfel, singurul care îşi asumă deschis nemulţumirea faţă de Curpaş şi Mocan e tânărul subprefect Cristian Bitea, ce invocă în justificarea demersului său tocmai rezultatele controalelor la GJM şi ARR Bihor.

C.C.

Conflict deschis Seremi – Bitea

Nu candideaza la alegerile locale

Taguri: , , ,


16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor