Din 2013, Parcul Bazos e plin de actiuni cu si pentru timisoreni

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
Parcul Bazos poate fi vizitat de timiroseni
Parcul Bazos poate fi vizitat de timiroseni
Cei care se plângeau până acum că nu au oferte interesante de petrecere a timpului liber în jurul Timişoarei vor fi bucuroşi să afle că, din 2013, Asociaţia Culturală Kratima va aduce, în Parcul Dendrologic de la Bazoş, Filarmonica Banatul, Teatrul pentru copii Merlin, Verde pentru biciclete , dar şi pe reprezentanţii celor 15 consulate din oraş. Cu zeci de acţiuni.

„Un parc verde nu înseamnă neapărat că e şi viu, dacă nu e vizitat, admirat, căutat”. Aceasta este ideea de la care pornind Asociaţia Culturală Kratima a reuşit într-un an să revigoreze Parcul Dendrologic de la Bazoş, iar planurile lor nu se opresc aici deloc. „Strategia noastră de dezvoltare a parcului pentru 2013 cuprinde mai multe direcţii. Vrem să continuăm întreţinerea şi amenajarea parcului cu ajutorul sponsorilor, vrem să organizăm evenimente pentru public şi aici avem mai multe proiecte.

Din 2013, vrem ca anual, între 24-26 mai să fie organizate Zilele Parcului Bazoş, cu concerte susţinute de Filamonica Banatul, direct în parc. Vor mai fi teatrul de copii Merlin acolo, activităţi sportive şi Duminica familiei. În luna aprilie va fi organizată o zi cu „Verde pentru biciclete” în Parcul Bazoş, în octombrie va fi, din nou, cros, dar şi alte acţiuni sportive de-a lungul lunilor de vară. De asemenea, intenţionăm să invităm reprezentanţii celor 15 consulate din Timişoara să aducă şi să planteze în parc câte un pom specific ţării pe care o reprezintă”, a detaliat Camelia Mingasson, preşedintele Asociaţiei Culturale Kratima.

În paralel, asociaţia intenţionează să dezvolte strategia de prezentare a parcului, astfel încât tot mai mulţi timişoreni să se bucure de bogăţia locului, iar printre preferaţi se numără elevii şcolilor din oraş. Joi, asociaţia a decernat Premiul „Bazoş – Aurul Verde 2012” Şcolii nr.30 , recunoscută drept una dintre cele mai active şcoli din Timişoara în domeniul ocrotirii mediului înconjurător.

În cadrul premierii, Firma Continental Automotive a oferit drept cadou unui număr de 250 de elevi cartea „Nouă legende şi istorisiri româneşti despre copaci”. Alte 6 premii urmează să fie acordate anul viitor şcolilor implicate. Cei interesaţi să afle mai multe detalii despre parc şi modul de vizitare, pot accesa site-ul www.parculbazos.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !