Din 9/10 decembrie, un nou Mers al Trenurilor

De Dan Birta
1Comentariu
Din 9/10 decembrie, un nou Mers al Trenurilor
Zilnic se vor afla în circulaţie între 1.200 şi 1.300 de trenuri de călători.

Potrivit informaţiilor primite de la CFR Călători, începând cu 9/10 decembrie 2017 va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor 2017 – 2018, care va fi valabil până la data de 8 decembrie 2018.

„Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieței atât prin urmărirea și realizarea unui serviciu de calitate, cât și prin satisfacerea nevoilor clienților, în limita resurselor disponibile ale CFR Călători”, se spune în comunicatul CFR.

Zilnic se vor afla în circulaţie între 1.200 și 1.300 de trenuri, în funcție de perioada din an. Astfel, „Trenurile Zăpezii” circulă din 11 decembrie către destinații montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamţ şi Petroşani (staţiunile Straja şi Parâng). În zilele de weekend biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe rute între Sinaia – Brașov și retur) au reduceri între 31% și 56%.

În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2018, de luni până joi, biletele valabile la Trenurile Zăpezii vor fi reduse cu 25%.

Reducerea de 25% se aplică la tariful de transport pentru adult și copil, tichetul de rezervare a locului plătindu-se integral.

„Trenurile Soarelui” vor asigura în perioada sezonului estival 2018 legături din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării. Precizăm că trenurile de pe ruta București Nord – Constanţa își vor menține duratele reduse de parcurs, de aproximativ 2 ore.

Staţia CFR Oradea

În ceea ce priveşte modificările care vor avea impact asupra trenurilor care trec prin Staţia CFR Oradea le amintim pe cele mai semnificative. Astfel, trenurile IR 1532, 1533, 1534 și IR 1535, care fac legătura între Oradea şi Cluj Napoca vor circula permanent. De asemenea, la trenurile internaţionale 362, 363, 367, care fac legătura cu Budapesta, vor fi reduceri tarifare de 30% din preţul întreg.

Alte reduceri tarifare

Pe lângă legitimațiile de călătorie emise în baza facilităţilor acordate prin acte normative diferitelor categorii de călători ( studenţi, elevi, pensionari), CFR Călători oferă o gamă diversă deoferte comerciale (abonamente, card Tren Plus, minigrup, etc). Distribuția de bilete se asigură prin următoarele canale: online, staţii şi agenţii CFR, automate de vânzare și distribuitori autorizați cu care există parteneriate de vânzare bilete.

Lucrări la infrastructură

În cursul anului 2018 se vor desfășura o serie de lucrări de reabilitare a mai multor tronsoane feroviare. Lucrările se efectuează pentru creșterea performanțelor infrastructurii feroviare și a serviciilor oferite călătorilor. În funcție de evoluția acestor lucrări, în circulaţia trenurilor pot surveni unele întârzieri sau alte modificări punctuale.

Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2017-2018” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 15 lei. Deoarece conţinutul poate fi actualizat, călătorii sunt să solicite informaţii cu privire la mersul trenurilor de la staţiile şi agenţiile CFR sau să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să se adreseze personalului din stații, să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro .1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor