Din aliaţi, competitori

Din aliaţi, competitori
Prezent la Oradea în calitate de ministru al Transporturilor, împreună cu premierul Tăriceanu, Radu Berceanu a susţinut o conferinţă de presă la sediul PD Bihor, la care au participat şi membrii de marcă ai filialei judeţene a partidului.

După ce a explicat cum stau lucrurile cu autostrada – scopul principal al vizitei sale în Bihor – Berceanu a trecut şi la discuţii de ordin politic. „PNL respinge orice încercare de-a noastră pentru a ne apropia. În mod normal, trebuia să ducem o politică convergentă, şi aceeaşi Alianţă care s-a creat după alegeri să existe şi în 2008. Din păcate, în ultima vreme PNL a accelerat ideea de a fi într-o competiţie cu PD, în loc să fim împreună într-o competiţie cu partidele din Opoziţie”, a conchis Berceanu, în opinia căruia această competiţie este lipsită de productivitate.

Tăriceanu vs. Băsescu

Cât priveşte amestecul premierului în politica externă, Berceanu susţine că acesta a considerat că nu mai este nimic de rezolvat la guvernarea ţării şi a trecut la alte treburi.

„Tăriceanu doreşte să fie într-un soi de echilibru cu preşedintele şi s-a angrenat astfel într-un fel de luptă. Dar nu înţeleg de ce nu şi-a anunţat el candidatura la preşedinţie în momentul în care Stolojan a renunţat. Ei au fost foarte bucuroşi când Traian Băsescu a câştigat”, a afirmat vicepreşedintele PD, care consideră că din moment ce Băsescu l-a numit pe Tăriceanu şef al Guvernului, există alt raport între preşedinte şi premier decât cel de egalitate.

S-au separat

„Nu cred că există o luptă între Palate. Din punctul nostru de vedere, dragoste cu de-a sila nu se poate. Dar nu putem vorbi nici de o criză. Pur şi simplu în Alianţă nu e acea apropiere pe care ne-am fi dorit-o, nu suntem o echipă sudată”, a încheiat Berceanu, făcând referire şi la ziua de joi, când în mod normal ar fi trebuit ca cei doi oameni politici să ţină conferinţa de presă împreună, la sediul local al Alianţei.

Dar cum acesta lipseşte cu desăvârşire, reliefând astfel legătura care există şi la nivel judeţean dintre cele două partide, fiecare a ţinut-o în ograda sa. Ce a omis însă Berceanu să spună e faptul că întâlnirea cu presă a demnitarilor se putea organiza, la fel de bine, la un loc, în sala mare a Consiliului Judeţean.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !