Din conturi în asfalt…

1Comentariu
Din conturi în asfalt…
Oradea – Vineri s-a semnat contractul de împrumut făcut de Primaria Oradea pentru reabilitarea drumurilor, încheiat cu BRD Group Societe Generale, banca desemnată câştigătoare în urma licitaţiei organizată în acest sens.

Creditul este în valoare de 15 milioane euro, bani destinaţi modernizării infrastructurii drumurilor şi iluminatului public în Oradea şi împrumutaţi pe 13 ani, cu o perioadă de graţie de trei ani. Din această sumă, peste 2,6 milioane de euro vor fi folosiţi în 2009, iar 12,3 milioane de euro vor fi folosiţi în anul următor.

Dobânda oferită de bancă este una variabilă, calculată după formula EURIBOR 6M+3,75% (marja fixă).
Gradul de îndatorare a municipiului Oradea va atinge un nivel maxim în 2012, de 16,31% din veniturile proprii ale bugetului local, limita maximă impusă de lege pentru unităţile administrativ- teritoriale fiind de 30%.

Ce este EURIBOR?

EURIBOR înseamnă European Interbank Offered Rate şi este un indice de referinţă independent, recunoscut internaţional reprezentând rata dobânzii minime sau de bază comunicată de Banca Centrală Europeană pentru creditele acordate în euro de catre o bancă.

În general, bancile iau în considerare în calculul dobânzii EURIBOR 1M, EURIBOR 3M sau EURIBOR 6M. La valoarea acestora se adaugă o marjă de risc a bancii. Dacă dobanda este calculată în functie de EURIBOR 6M înseamnă că aceasta se actualizează de 2 ori pe an, la 6 luni. La valoarea indicelui EURIBOR 6M se adaugă marja băncii, în cazul prezentat de dumneavoastră 4,5%.

Malina Pop1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor