Din iulie, Centru Social de Urgenţă

3Comentarii
Din iulie, Centru Social de Urgenţă
ORADEA – Din luna iulie se va începe construcţia un centru social de urgenţă pe strada Digului din Oradea. Administraţia Social Comunitară Oradea (ASCO) a câştigat recent un proiect de finanţare pentru construcţia unui centru social de urgenţă, pe strada Digului din Oradea.

Valoarea proiectului se ridică la 1,79 milioane de lei, o parte din această sumă, 608.000 lei, fiind asiguraţi de Ministerul Muncii, iar restul de 1,1 milioane de Primăria Oradea. Municipalitatea locală vrea ca în incinta centrului se fie efectuată identificarea şi consilierea persoanelor fără adăpost. Tot aici ar putea fi amenajată cantina socială, care actualmente funcţionează în cadrul Grupului Şcolar Transilvania Oradea.

 

Construcţia urmează să fie ridicată din luna iulie şi va avea un birou de primire a publicului şi cinci camere. În imediata apropiere a noului centru social de urgenţă, au fost construite anul trecut 12 locuinţe pentru familii rrome de la blocurile Nato, de către Fundaţia Habitat pentru Umanitate. ONG-ul a asigurat în totalitate finanţarea construcţiilor pe terenul pus la dispoziţie de Primărie.

„Municipalitatea are în plan să ridice alte 38 de locuinţe sociale, din 2010, cu ajutorul aceleiaşi fundaţii. Una dintre locaţii a fost stabilită pe strada Ion Bogdan din Oradea. Proiectul se află în faza elaborării studiului de fezabilitate şi se va concretiza după acelaşi model: terenul pus la dispoziţie de Primărie, iar finanţarea ridicării construcţiilor 100% asigurată de Fundaţia Habitat pentru Umanitate”, a precizat viceprimarul Biro Rozalia.

 

Tot din 2010, vor fi reabilitate şi blocurile de pe strada Voltaire, în colaborare cu acelaşi ONG. Cheltuielile legate de studiul de fezabilitate vor fi suportate 30% de Habitat pentru Umanitate şi 70% de Primărie, iar cele necesare pentru renovare, 35% de fundaţie şi 65% de Primărie. Una dintre condiţiile impuse de fundaţie va rămâne în continuare aceea ca viitorii locatari să contribuie la ridicarea construcţiei.

Mălina Pop3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor