Din lumea florilor – Minunile primăverii

Din lumea florilor – Minunile primăverii
Cu surle şi trâmbiţe a venit primăvara! Am anunţat venirea ei prin mărţişoare şi flori oferite celor dragi nouă. Dar noi ne bucurăm de ea?

De cele mai multe ori cumpărăm flori pentru a le oferi. Fie că e un motiv de sărbătoare, o aniversare, un botez, o cununie, nuntă, poate le oferim în semn de mulţumire, preţuire sau poate ele sunt cele prin care ne despărţim de oameni dragi nouă. Sunt poate prea puţine ocaziile în care le achiziţionăm pentru noi, pentru a ne bucura, a ne umple ziua de culoare, prospeţime şi miros frumos!

Primăvara readuce la viaţă întreaga natură şi tocmai de aceea o iubim atât de mult! Vine încărcată de bunătăţi şi în desaga ei are o sumedenie de flori pentru voi! Primiţi cu braţele deschise cadoul ei şi veţi avea parte doar de bucurii. Umpleţi-vă casele de flori şi crengi înflorite şi înmugurite. Veţi vedea că ele aduc atât de multe bucurii!

În primul rând florile de primăvară, cele mai multe, sunt mirositoare, de la plăpânzii ghiocei până la
impunătoarele zambile. Astfel aerul din casă va fi unul mult mai curat şi plin de note de parfumuri din cele mai delicate. Celebrii creatori de parfumuri se lasă seduşi cel mai adesea de miresmele ispititoare şi ademenitoare ale acestor flori. Ei asociază aroma lor cu o beţie care se preface într-o fantezie senzuală.

În al doilea rând toate florile de primavară au culori vibrante, pline de viaţă, culori care îţi transmit energie şi bună dispoziţie. O simplă vază cu flori, crengi înflorite sau înmugurite poate să anime o întreagă cameră! Da, pot să aducă un plus de energie pozitivă de care cu toţii avem nevoie. Nu uitaţi totuşi că ele, cu toate că ne oferă atât de multe, au nevoie de o minimă îngrijire din partea noastră: au nevoie de apă proaspătă (schimbată măcar la două zile) şi tăietura proaspătă (adică să le scurtaţi puţin codiţa înainte de a le pune în apă).

Faceţi plimbări în natură şi bucuraţi-vă de tot ceea ce ne oferă ea: culori, texturi, miresme, emoţii, de toate minunile şi beneficiile sale. Până data viitoare vă las cu un sfat: Oferiţi-vă flori fără un motiv anume! Doar aşa, pentru că e primăvară, sau că e vineri!

LAURA CHIRILĂ

lau_chirila@yahoo.com0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !