Din nou nemulţumiri la SAMTID

Orăştie – Primarul municipiului Orăştie critică modul în care au fost executate lucrările pe acest program.

Finalizarea proiectului de reabilitare a reţelelor de apă din municipiul Orăştie, prin Programul SAMTID, al Uniunii Europene, a fost prelungită cu un an, fapt care nemulţumeşte autorităţile locale.

„Sunt nemulţumit de modul în care s-a derulat licitaţia la nivel guvernamental şi de urmărirea ei în teritoriu. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost decalat din septembrie 2006 până în 30 iunie 2007”, a spus primarul municipiului Orăştie, Iosif Blaga.

Edilul-şef apreciază însă că şi noul termen este „nerealizabil” pentru că lucrările mari de reabilitare a reţelelor de apă nu au fost încheiate. Potrivit acestuia, de peste cinci luni de zile lucrările stagnează, iar unele conducte din reţelele de apă sunt neacoperite. „Licitaţia a fost câştigată de o firmă turcească, la nivel naţional. Firmele care au primit apoi lucrările nu au avut experienţă în domeniu”, a adăugat primarul municipiului Orăştie, care a menţionat că o situaţie asemănătoare poate fi consemnată în mai multe oraşe din ţară.

Programul SAMTID prevede reabilitarea şi modernizarea reţelei de apă pe o lungime de 19,7 kilometri de pe 32 de străzi din municipiul Orăştie. Conform datelor oficiale, lucrările de pe şase străzi nu au fost atacate, iar pe celelalte zone ale oraşului reabilitările de reţele au fost efectuate în proporţii cuprinse între 20 şi 70 la sută. Media de finalizare a lucrărilor este de aproximativ 25 la sută.

Mihai Stan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !