Din Oradea, spre toată Europa

3Comentarii
Din Oradea, spre toată Europa
ORADEA - Simplu şi rapid. De la Oradea se pot procura bilete de călători spre aproape toate ţările din UE. „De circa o lună, Staţia CFR Oradea emite legitimaţii electronice de călătorie cu o anticipaţie de până la 30 de zile, spre aproape toate destinaţiile din Europa”, ne-a declarat Cristina Derban, şefa Staţiei CFR Oradea.

Pentru grupuri, emiterea se poate face chiar cu o anticipaţie de trei luni. „Putem să asigurăm rezervarea locurilor la toate trenurile, excepţie făcând ţările cu care nu avem încheiate convenţii. Exemplu Spania şi Italia – pentru care emitem doar pentru un tren”, a adăugat Derban.

În prezent, emiterea se face prin comandă, la anumite trenuri pentru care Oradea nu are locuri repartizate, inclusiv la trenurile de legătură. „Din decembrie se preconizează introducerea sistemului EPA şi la Staţia Oradea, ceea ce presupune emiterea directă (fără comandă la Bucureşti pentru trenurile la care nu avem locuri)”, a specificat Derban.

Reduceri

La emiterea acestor legitimaţii electronice – Roticket – se acordă o serie de reduceri foarte atractive. De exemplu, la un bilet dus – întors în acordul bilateral CFR – MAV (Ungaria), reducerea este de 50%. Pentru parcursul de tranzit dus – întors CFR – OBB (Austria) reducerea este de 70%. 50% este şi reducerea pentru parcusul DB (Germania) în relaţia Munchen. Reduceri mai sunt oferite şi în cadrul acordurilor bilaterale cu Polonia şi Cehia. Durata de valabilitate a legitimaţiilor de călătorie dus – întors este de două luni, timp în care posesorul poate face nenumărate întreruperi.

Pentru cei care îşi fixează durata călătoriei cu trenul la cinci, zece sau 15 zile, există legitimaţiile de călătorie Balkan Flexi Pass. „Tarifele acestor legitimaţii sunt diferenţiate în funcţie de termenul de valabilitate şi permit călătorii pe orice distanţă în perioada pentru care este emisă legitimaţia”, a precizat Cristina Derban.    

Copiii beneficiază, de asemenea de reduceri de 50% din tarif, iar pentru legitimaţiile dus-întors reducerea este de 50% din tariful redus. „Emiterea acestor legitimaţii electronice ne-a uşurat foarte mult munca. Programul este performant în sensul că în alegerea unei relaţii apar toate ofertele tarifare, călătorul având posibilitatea de a alege tariful cel mai convenabil”, a spus cristina Derban.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor