Din RA în SA

Municipalitatea pare sa aiba o strategie „flexibila” în privinta serviciilor de gospodarie comunala. Dupa ce anul trecut primarul Petru Filip a anuntat intentia privatizarii regiei autonome, între care si a Apei-Canal, acum aceasta nu mai este de actualitate, edilii pregatind transformarea sa în societate pe actiuni.

Transformarea Regiei Autonome Apa-Canal în societate pe actiuni este principalul punct pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a Consiliului Local. Motivul schimbarii formei de asociere este ca regia oradeana de gospodarie comunala vrea sa se transforme într-un operator regional, spune directorul general Ioan Ciursas, iar legislatia în vigoare nu permite ca o regie autonoma sa se asocieze cu firme de gospodarie comunala. Intentia conducerii RA Apa-Canal este de a se asocia cu firme de gospodarie comunala din mai multe orase si comune bihorene, pentru a putea accesa fonduri europene destinate îmbunatatirilor infrastructurale.

În cazul în care deliberativul local va adopta proiectul de hotarâre, regia autonoma va trebui sa mai obtina acordul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare si a Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala.

Întrebat despre posibila privatizare a regiei, directorul general s-a ferit la început sa dea un raspuns clar, spunând ca este doar administrator, o decizie în acest sens fiind de competenta proprietarului, care e administratia publica locala. Ioan Ciursas a recunoscut apoi ca strategia privind gospodaria comunala s-a schimbat, „în ultima vreme nepunându-se problema privatizarii”.

Zoltan Pengo0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !