Din scaun cu rotile spre o viaţă independentă

Din scaun cu rotile spre o viaţă independentă
Specialiștii Fundatiei Motivation, kinetoterapeut și instructor de viață independentă, el însuși utilizator de scaun rulant, va prezenta tehnici de manevrare a scaunului rulant (coborârea treptelor și a rampelor, depășirea obstacolelor), tehnici de transfer și informații despre prevenirea complicațiilor medicale asociate dizabilității, chiar celor care au nevoie să le cunoască pentru a avea o viaţa independentă.


Se va intampla in cadrul seminarului”Abilități de viață independentă pentru utilizatorii de scaune rulante” organizat de Fundația Motivation România care va avea loc azi , 23 aprilie, la ora 12 la Hotel Impero. Seminarul marchează și încheierea proiectului, care a avut drept scop reducerea numărului de utilizatori de scaune rulante imobilizați la domiciliu, prin activități precum sport în scaun rulant, instruire pentru viață independentă, consiliere şi grupuri suport, evaluarea gradului de accesibilitate a clădirilor și includerea lor în Harta accesibilității, disponibilă pe www.accesibil.org.

În cadrul acestuia, 12 persoane identificate de echipa Motivation ca având nevoie de scaune rulante vor primi echipamentele de mobilitate necesare. Acestea vor fi donate în timpul evenimentului, cu adaptările necesare, pentru a se potrivi nevoilor și abilităților utilizatorului. De asemenea, toți cei care primesc scaune rulante vor fi instruiți pentru a le folosi corect și în siguranță, cu scopul de a avea o mai mare libertate de mișcare și un stil de viață independent.

Acest seminar poate fi realizat datorită sprijinului generos al poporului american prin proiectul Roțile Schimbării merg mai departe – către furnizarea adecvată a scaunelor rulante, accesibilitate și sport pentru participarea persoanelor cu dizabilități din România la viața socială”, finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională – USAID, prin grantul SPANS 033, în perioada 1 iulie 2014 – 30 aprilie 2015.

Până la sfârșitul lunii martie, în cadrul proiectului au fost livrate deja 1417 scaune rulante. Printre celelalte activități derulate în cadrul proiectului se numără organizarea de seminare și tabere de recuperare activă, caravane mobile, ateliere pe tema accesibilității, tabere sportive, antrenamente și demonstrații de sport în scaun rulant, evaluarea gradului de accesibilitate a clădirilor și includerea lor în Harta accesibilității, disponibilă pe www.accesibil.org, precum și oferirea de servicii de consiliere și grup suport pentru utilizatorii de scaune rulante.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !