Din suflet pentru suflet la Casa Buburuzele din Cetea

Din suflet pentru suflet la Cetea
Din suflet pentru suflet la Cetea
Parohia Cetea a implementat proiectul „Din suflet pentru suflet”. La acţiune au participat copiii cu vârste între 7-17 ani din parohie. „Din suflet pentru suflet” face parte dintr-un proiect mai amplu al Patriarhiei Române intitulat „Copiii învaţă iubirea lui Hristos” -un concurs de miniproiecte de educaţie social-filantropică.

Scopul proiectului este de a cultiva dragostea faţă de semeni şi de a-i educa pe copii în sensul ajutorării celor aflaţi în suferinţă. În acest sens, preotul Vasile Megheşan şi psihologul Teodora Megheşan, împeună cu copiii din parohie au ajutat copiii de la Centrul de plasament nr 3 Oradea, Căsuţa Buburuzele, cu alimente şi cu participarea unui clown care i-a binedispus pe copii prin dans, jocuri, magie, baloane, şi picturi pe faţă. Copiii s-au simţit foarte bine, atât cei din parohie, cât şi cei de la centrul de plasament. Impactul acestei acţiuni a fost unul extraordinar : copiii din parohie apreciind mai mult faptul că au o familie şi că sunt sănătoşi, iar cei din centrul de plasament simţind un sprijin din partea noastră.

„Am fost ajutaţi în acest proiect de oameni cu suflet cărora dorim să le mulţumim pe această cale. Această acţiune este doar prima din cadrul proiectului”, spune preotul Vasile Megheşan. „Dumnezeu adună mărgăritare bune din inima fiecăruia :credinţa curată, faptele bune, dar şi dragostea pentru Dumnezeu şi grija pentru semenii noştrii. Sfântul Iisac Sirul ne învaţă că: scara ce duce spre împărăţia lui Dumnezeu se afla în sufletul nostru ”, le-a spus preotul Megheşan copiiilor. Aceste învăţături sunt şi argumentul pentru care Parohia Cetea a început acest proiect în perioada Postului mare.Responsabila de la casa Buburuzele, Alexandrina Bulzan a mulţumit părintelui şi copiiilor pentru prezenţă şi sprijinul acordat.

V.B0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !