Diplome recunoscute

BUCURESTI – Cetăţenii români care doresc să lucreze în Ungaria, practicând aceleaşi meserii pentru care au calificare în România, trebuie să ştie că statul maghiar face diferenţiere între recunoaşterea nivelului de calificare şi recunoaşterea gradului de pregătire profesională.

Potrivit informaţiilor comunicate de Departamentul pentru Muncă în Străinătate (DMS), dacă se doreşte recunoaşterea diplomei, cu scopul de a se angaja, este necesară parcurgerea ambelor procedee. Pentru recunoaşterea diplomelor de studii superioare, românii trebuie să se adreseze Centrului de Echivalare şi Documentare Ungar.
Diplomele de medici, farmacişti specialişti şi asistenţi medicali se recunosc de către Oficiul de Recunoaştere şi de Administraţie a Ministerului Sănătăţii.

„În cadrul acestei proceduri, se poate condiţiona efectuarea unui stagiu de pregătire, efectuarea unui examen de specialitate, sau se poate impune completarea studiilor”, comunică DMS. Informaţii suplimentare cu privire la documentele şi taxele necesare pot fi obţinute pe site-ul DMS (www.mmssf.ro) sau pe www.omfm.ro.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !