Direcţia de sport fuzionează cu cea de tineret

Direcţia de sport fuzionează cu cea de tineret
Guvernul a adoptat în luna iulie, o hotărâre care va duce la fuzionarea direcţiilor de sport cu cele de tineret, decizie care urmăreşte, potrivit ministrului Daniel Funeriu, reducerea personalului şi a cheltuielilor nejustificate.

„Consecinţa acestei fuziuni este continuarea activităţii în parametri normali, deci fără perturbarea activităţii. Din totalul de 1.920 de posturi care se află azi în direcţiile de tineret şi sport vor rămâne 1.350 de posturi. Astfel, se reduc 570 de posturi”, a explicat ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi sportului, Daniel Funeriu, la finalul şedinţei de Guvern din luna iulie.

Interese politice?

Dat fiind că, în 2009, majoritatea concursurilor organizate pentru ocuparea funcţiilor în direcţiile de sport şi tineret au fost influenţate masiv de recomandările politice, lupta pentru câştigarea postului de conducere pare încă de pe acum pierdută de opozanţii partidului de guvernământ.

În Bihor, fuzionarea DSJ – DJT va lansa o luptă între Sorin Buhaş şi Marius Chipurici pentru păstrarea funcţiei.

„Fuzionarea direcţiilor de sport cu cele de tineret implică reorganizarea concursurilor pentru stabilirea directorului care va conduce destinele direcţiei ulterior formate – Direcţia pentru Sport şi Tineret. Eu sunt singurul liberal care am reuşit să-mi păstrez funcţia de conducere. Şi asta pentru că am câştigat procesul cu Ministerul Educaţiei. De această dată nu ştiu ce va fi. Cu siguranţă vor prima interesele politice”, crede Marius Chipurici, actualul director al Direcţiei Judeţene de Tineret Bihor.

În prezent, la Direcţia Judeţeană de Sport sunt de şase angajaţi, iar la Direcţia Judeţeană de Tineret lucrează 29 de salariaţi.

„Deocamdată nu ştim ce se va întâmpla. E clar că se urmăreşte reducerea unor cheltuieli, dar până nu soseşte o organigramă nu putem şti ce va fi”, a declarat Marius Chipurici.

Sorin Buhaş, directorul DJS Bihor, vede în comasarea celor două direcţii un lucru bun.

„Nu era normal ca două deconcentrate ale aceleiaşi autorităţi să funcţioneze separat. Nu ştim încă nimic de concurs”, a declarat Sorin Buhaş. Cât despre eventualele reduceri de personal, Sorin Buhaş a declarat că în aparatul DJS sunt şase angajaţi, iar aici nu se impun reduceri, mai degrabă ar trebui să se facă angajări.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !