Directori în grevă japoneză

19Comentarii
Directori în grevă japoneză
ORADEA – Conducerea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” a intrat ieri în grevă japoneză, ca semn de protest faţă de unele afirmaţii, considerate jignitoare, făcute de prefectul Ilie Bolojan şi de inspectorul şcolar general Liliana Antonescu, referitoare la vicierea rezultatelor bacalaureatului şi testelor naţionale.

Alături de directorul Iosif Eilender, şi-au pus banderola albă şi directorii adjuncţi Maria Oniţa şi Diana Costin. Directorii au fost deranjaţi de afirmaţia făcută de Ilie Bolojan, la conferinţa de presă de luni, cum că „există un soi de complicitate, directorii de şcoli nu se deranjau unii pe alţii, se spălau pe mâini”. Abordată de Jurnal bihorean, Liliana Antonescu s-a exprimat în aceeaşi notă, spunând că „… multe lucruri sunt denaturate la examene şi din cauza directorilor”.

„Domnul prefect a folosit plural articulat, care-i include pe toţi directorii, iar eu nu accept să fiu trecut acolo, la grămadă, în condiţiile în care de trei ani nu m-am mai implicat în organizarea acestor examene. Pentru mine, mai presus de toate sunt propria imagine şi demnitatea”, ne-a declarat Iosif Eilender, adăugând că nu exclude posibilitatea de a demisiona.

Bolojan, ironic

Prefectul Ilie Bolojan i-a răspuns directorului Eilender: „Păi dacă nu a făcut parte din comisii înseamnă că nu trebuie să se simtă domnul director. De ce se simte dacă nu a făcut parte din vreo comisie? Eu nu pot să spun că toţi directorii sunt de vină. Dar majoritatea sunt! Cei x la sută care nu sunt implicaţi în cartel nu vor păţi nimic dacă vor sta acasă, iar cei care au făcut parte din comisii şi nu vor mai face acum, cu atât mai bine!”

Prefectul a avut şi o întrebare pentru director: „Pentru suplinitorii pe care îi are nu se simte jignit? Liceul «Eminescu» este unul dintre liceele cu destul de mulţi suplinitori. Nu înseamnă că sunt slabi, dar eu cred că s-ar găsi destui titulari”. Legat de intenţia de demisie a directorului Eilender, Bolojan i-a transmis acestuia: „Dacă doreşte să demisioneze, îi doresc tot binele din lume şi să ia decizia pe care o consideră de cuviinţă”.

Zoltan Pengo19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor