Directori premiaţi de minister

ORADEA – Ioan Corba, directorul Colegiului Economic „Partenie Cosma”, Ruben Filimon, directorul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”, şi Florian Hava, directorul Şcolii Generale cu clasele I-VIII Dacia.

Cei trei sunt conducătorii şcolilor orădene premiaţi de ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) pentru activitatea de management pe care au avut-o în acest an şcolar. Festivitatea s-a desfăşurat în cadrul celei de-a doua ediţii a „Galei Directorilor 2007”.

Evenimentul s-a consumat la Bucureşti în cursul zilei de joi. 149 de directori, câte trei din fiecare judeţ, respectiv şase din Capitală, au primit distincţii. Gala de premiere a avut loc după ce fiecare inspectorat şcolar i-a nominalizat pe cei compatibili cu criterii propuse de MECT. S-au luat în considerare rezultatele obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare, gradaţii, activitatea profesională, pregătirea acestora, precum şi formele de stagiu profesionale.

Filimon, lipsit de modestie

Drept răsplată, fiecare director a premit 10.000 RON pentru şcoala pe care o conduce şi o diplomă de merit. „Sunt lipsit de modestie şi consider că premierea directorilor a fost justificată. În ceea ce priveşte premiul primit, adică cei 10.000 RON, sunt de părere că orice sumă, cât de mare ar fi, nu e suficientă, mai ales când vorbim despre învăţământ. Pe de altă parte, nici un ban nu e de lepădat”, crede Ruben Filimon (!), unul dintre directorii premiaţi.

De asemenea, au mai fost recompensaţi zece directori de palate şi cluburi ale copiilor din ţară şi zece directori de cluburi sportive/licee cu program sportiv din toată ţara. „Va fi un an dificil, dar nu voi abdica de la obiectivele pe care mi le-am impus. Investiţiile în învăţământ vor continua, atât la nivel de infrastructură, cât şi la nivel salarial, însă e nevoie şi de eforturile dvs. pentru ca fondurile alocate să fie absorbite şi cheltuite eficient”, le-a spus directorilor ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !