Directorii care au făcut politică, pleacă

7Comentarii
Marcel Sas, asumat de PDL
Marcel Sas, asumat de PDL
Unele şcoli din judeţ vor avea noi directori în anul şcolar 2009-2010.

Unora le expiră mandatul, alţii s-au implicat politic în mod direct şi vor trebui să plece. Există şi o categorie de directori care deşi au fost în prim-planul alegerilor sunt asumaţi de actuala conducere a Inspectoratului Şcolar. Este şi cazul directorului liberal de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Marghita, profesorul Marcel Sas. În virtutea faptului că este un membru marcant al PNL, dar şi datorită faptului că e un manager care are determinare, Marcel Sas s-a bucurat de importante resurse financiare care au schimbat faţa şcolii. Sas a fost şi candidatul liberalilor la alegerile parlamentare în colegiul din Zona Marghita, dar actuala conducere a Inspectoratului Şcolar spune că acesta rămâne pe poziţie. La fel va sta situaţia şi la Aleşd.

 

Fără pretenţii

 

Sub semnul întrebării rămâne însă prezenţa profesorului Traian Stanciu la conducerea Colegiului Naţional „Samuil Vulcan ” din Beius. Cu afinităţi liberale, „profesorul Stanciu nu îndeplineşte condiţia din punctul de vedere al studiilor. Dânsul este absolvent al formei de învăţămînt de trei ani. Chiar dacă are şi studii juridice, nu se pliază pe criterii pe care trebuie să le îndeplinească managerii de şcoli”, spune inspectorul general Dorel Luca. Pentru ca un profesor să fie director este nmecesar să aibă gradul II şi o vechime de minim 5 ani. Dacă, la oraş, cu mici excepţii, aceste criterii sunt îndeplinite, la ţară lucrurile stau cu totul altfel. „Sunt directori care au doar statutul de debutanţi şi definitivatul. Dar vom lua decizii în fiecare caz, cei care sunt performanţi rămân, cei care nu sunt pleacă”, spune Luca. Prezent la conferinţa de presă ce avea ca temă descentralizarea, liderul PDL Bihor, Petru Filip a spus că din punctul de vedere al PDL singurele criterii care vor opera în cazul directorilor de şcoli sunt: „competenţa şi neimplicarea politică. Cei care s-au implicat politic e treaba lor şi vor trage consecinţele. Sunt cazuri de notorietate în multe şcoli unde acest lucru s-a întâmplat. PDL şi-i asumă şi îi susţine pe toţi directorii performanţi fără să aibă pretenţii politice din partea acestora”, a spus Petru Filip.

Veronica Bursasiu7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor