Directorii gradinitelor din Timisoara merg la scoala

De Delia S. Barbu
Directorii sunt degrevați parțial de norma didactică de la grădinița unde lucrează
Directorii sunt degrevați parțial de norma didactică de la grădinița unde lucrează
Directorii grădinițelor săptămânale și ale celor cu program prelungit pot beneficia de o nouă hotărâre de Guvern care prevede că, pentru a se putea ocupa mai bine de managementul grădiniței pe care o conduc, vor fi scutiți de la norma didactică de 20 de ore.

“Prin Hotărârea de Guvern 536 din 2011 s-au produs mai multe modificări care îi privesc pe directorii grădinițelor cu program prelungit și al celor săptămânale, cu personalitate juridică. Mai precis, acești directori sunt degrevați parțial de norma didactică de la grădinița unde lucrează și vor avea, în schimb, obligativitatea de a face două-patru ore săptămânale, în cadrul obligativității didactice de predare în specialitatea în care sunt pregătiți și vor ține aceste ore la o altă unitate de învățământ, care are disponibile ore la disciplina respectivă”, a precizat Cornel Petroman, inspector școlar general ISJ Timiș.

Practic, respectivul director de grădiniță e degrevat de norma didactică din unitatea pe care o conduce. „Dacă acești directori sunt absolvenți de școli pedagogice sau ai Facultății de Pedagogie, nu pot preda la școală, ei pot efectua cele două-patru ore săptămânale specifice funcției de metodist, pot ajuta la Inspectorat. Urmare a acestei ordonanțe va fi faptul că aceste posturi se consideră vacante și se dau spre concurs”, a mai explicat Cornel Petroman. În Timișoara funcționează o grădiniță cu program săptămânal și alte aproape 20 cu program prelungit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !