Directorul de la Aeroport, concurat de propria-i umbră

Gheorghe Pasc
Gheorghe Pasc
Deşi are împlinită vârsta de pensionare, directorul Pasc are acontat încă un mandat de director la Aeroport, pentru un concurs unde se cer condiţii de vechime excepţională.

Directorul general de la R.A. Aeroportul Internaţional Oradea nu are concurenţă pe post. La concursul pentru încă un mandat de director general, Gheorghe Pasc a fost singurul candidat pentru această funcţie. Nici nu este de mirare, de vreme ce o condiţie obligatorie inserată pentru cei tentaţi de importanța funcţie a fost aceea de minimum 20 de ani vechime pe funcţii de conducere în domeniul aeroportuar. Adică o cerinţă mulată, parcă, după profilul longevivului director de la Aeroport.

Chiar dacă mandatul managerului de la Aeroport este valabil o dată cu mandatul Consiliului de Administraţie 2017 – 2021, sunt indicii că mandatul lui Pasc va fi mai scurt decât precedentele, de la 4 la 2 ani. Consiliului Judeţean va decide durata pe care o va avea contractul lui Gheorghe Pasc. Mai cu seamă că acesta din urmă a împlinit deja vârsta de pensionare, având acum 66 de ani.

Pentru directorul adjunct şi pentru directorul economic de la Aeroport se cer minimum 15 ani experienţă în funcţii de conducere în domeniul aeroportuar. Dan-Traian Bălăcel este singurul candidat şi vine din afara regiei. Pentru poziţia de director economic candidează Claudia Loredana Baran şi Renata-Adriana Torj. Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Aeroprt, Tibor Bimbo – Szuhai ne-a transmis că nici unul dintre aceşti candidaţi nu au carnet de membru al vreunui partid. Bimbo este fost administrator şi la Grădina Zoologică din Oradea, fiind dat afară de administraţia locală în contextul conflictului deschis între filiala PNL Bihor condusă de primarul Ilie Bolojan şi UDMR Bihor, care conduce Consiliul Judeţean, împreună cu PSD şi ALDE. De asemenea, Bimbo este acum consilier informal la cabinetul preşedintelui CJ Bihor, Pasztor Sandor.

Ce are de făcut

Plecând de la premisa că nu poate ajunge pe locul doi dacă este singur înscris în concurs, directorul Pasc are ca obiectiv în viitorul său mandat realizarea noului terminal de la Aeroport, dar şi gestionarea eficientă a curselor noi interne şi externe, ce au debutat în cursul anilor 2016 – 2017, spre Bucureşti, Constanţa, Iaşi (low – cost Blue Air), Londra, Milano, Barcelona, Memmingen, Dusseldorf (low – cost Ryanair), charter Antalya (Turcia) şi Hurghada (Egipt).6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor