Directorul este responsabil de tot

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Bihor (ISJ) a trimis o adresa tuturor scolilor, prin care solicita directorilor sa monitorizeze permanent starea de disciplina a elevilor. Directorii au obligatia de a raporta toate incidentele cu aspect de violenta sau care aduc prejudicii imaginii sau patrimoniului scolii.

Director responsabil


În aceeasi adresa este mentionat faptul ca directorul este responsabil de securitatea si siguranta elevilor si a întregului personal, pe întreaga perioada a prezentei elevilor în unitatea de învatamânt, cât si la activitatile organizate de scoala.

Saptamâna trecuta a fost prima în care s-a aplicat noua regula. „Pâna acum nu am primit nici o reclamatie. E o situatie ciudata. S-ar putea ca elevii sa nu raporteze profesorilor, sau chiar nu se întâmpla nimic”, spune Daniel Negrean, purtator de cuvânt al ISJ Bihor.

Înca 308 portari


Conducerile scolilor trebuie sa comunice inspectoratului si cum se realizeaza accesul elevilor în scoala (legitimatie, carnet de elev, ecuson etc.), cine controleaza accesul persoanelor straine (gardieni, paznici, portar, firma de paza) si care este valoarea contracului, provenienta sumelor de bani.

În urma acestei adrese, din datele centralizate de ISJ Bihor s-a constatat ca din cele 1.064 de unitati scolare ale judetului, masuri de asigurare civica s-au luat în numai 154. Numarul total în care s-au verificat controalele de paza este 18, iar numarul posturilor necesare asigurarii personalului propriu de paza (paznic, portar) este 308.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !