Disconfort major la UPU! Nou val de exproprieri pentru parcarea de la Spitalul Județean

Disconfort major la UPU! Nou val de exproprieri pentru parcarea de la Spitalul Județean
Între ianuarie și aprilie 2020, Urgențele Spitalului Județean Oradea vor funcționa într-un spațiu improvizat, până când e gata noul sediu ultra-modern.

UPU va fi mutat la etaj, în ianuarie și va rămâne acolo până în aprilie, când este preconizat să fie gata noul sediu al Unității, aflat în plin proces de construcție.
Ilie Bolojan: „Azi, condițiile nu sunt bune, se lucrează în condiții destul de proaste și îmi cer scuze. Până în ianuarie, UPU va funcționa în actualele condiții. În ianuarie, UPU se va muta la etajul I, unde ar urma să fie făcută sterilizarea și laboratorul care vor fi montate după aceea. Până în aprilie, UPU va funcționa într-o formă improvizată. Aparținătorii vor urca cu un lift.

Îmi cer scuze încă o dată pentru situația generată de aceste lucrări, dar sper că veți constata că a meritat, pentru că, teoretic, vom avea una dintre cele mai moderne UPU din România”, spune Ilie Bolojan, care, cu această ocazie, mulțumește managerilor unității de implementare de la Ministerul Sănătății. Investiția este suportată de Minister și de Primărie.

Primarul spune că deja au fost realizate lucrările la infrastructura de apă-canal, că până la finalul lunii noiembrie vor fi montate geamurile și termoizolațiile clădirii, iar pe perioada iernii se va lucra în interior.

Caută finanțare pentru parcare

În altă ordine de idei, Primăria nu are încă o soluție pentru finanțarea parcării supraetajate de lângă Spitalul Județean, ce va genera exproprieri pe strada Gheorghe Doja. „Vom aproba indicatorii parcării la final de noiembrie și vom căuta un partener la începutul anului viitor. Trebuie să găsim finanțare. Avem o idee pe care foarte probabil o vom supune aprobării în ședința de Consiliu”, afirmă Bolojan. Primarul avansează și un preț estimativ pentru parcare: 7,7 milioane de euro. „Este un preț destul de mare. Aproximativ 1,1 milioane sunt costurile legate de exproprieri”, subliniază primarul, referindu-se la casele de lângă spital, ce stau în calea ambițioaselor planuri edilitare. Bolojan estimează că alți 500.000 de euro reprezintă cheltuieli suplimentare cu relocarea Uzinei de apă, respectiv a celei electrice a spitalului. De asemenea, dealul va trebui consolidat. „Se vor fora piloți în zona de deal, ca parcarea să reziste”, precizează Bolojan, după ce s-a ars cu Dealul Ciuperca. Acesta concluzionează că aproximativ 2 milioane de euro reprezintă costul supimentar, cauzat de aspectele particulare ale parcării, prezentate mai sus.

Parcarea ar urma să aibă 516 locuri de parcare și magazine. Iar între parcare, corpul nou UPU și ambulatoriul Spitalului Județean va fi edificată o pasarelă supraterană de aproximativ 13 metri, care să faciliteze accesul pietonal din parcarea supraetajată în spital.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor