Discutii cu Ponta, despre pasaje si CET II

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
13Comentarii
Beniamin Rus, Victor Ponta, Ovidiu Silaghi şi Ilie Bolojan, discutând în teren despre Centură şi CET II
Beniamin Rus, Victor Ponta, Ovidiu Silaghi şi Ilie Bolojan, discutând în teren despre Centură şi CET II
Beniamin Rus şi Ilie Bolojan i-a prezentat premierului Ponta noile investiţii dorite pe Centură.

Sosit marti la Oradea pentru un miting USL, premierul Victor Ponta a zăbovit pentru câteva minute şi la intersecţia Căii Aradului cu Şoseaua de Centură, alături de ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi. Aici, patronul Selina, Beniamin Rus le-a prezentat înalţilor oficiali la un panou situaţia lucrărilor de pe Centură, precum şi celelalte investiţiile care se doresc pentru şoseaua ocolitoare a oraşului. Banii pentru aceste investiţii sunt aşteptaţi de la Guvern. E vorba despre patru pasaje supraterane peste Centură: unul la intersecţia cu DN79 (Calea Aradului), unul la strada Nojoridului, unul la intersecţia cu DN76 Oradea – Deva şi un pasaj peste calea ferată în zona Metro-CET II, pentru a face legătura Centurii cu Calea Clujului, la ieşirea din oraş.

„Altă soluţie mai ieftină?”

Auzind despre pasajul de peste linia ferată de lângă CET II, prima reacţie a premierului a fost: „N-aveţi altă soluţie mai ieftină pentru pasaj?”. Primarul Ilie Bolojan i-a explicat lui Ponta că trebuie traversată calea ferată şi că tot tronsonul e de 1,7 kilometri, iar pasajul propriu-zis e de doar aproximativ 600 de metri. „O ştiu, că am luat-o de multe ori pe acolo”, a reacţionat Ponta, amintindu-şi de drumurile sale prin Oradea.

Discuţia a alunecat şi spre problema CET II, abandonat de ani de zile, pe care Primăria vrea să-l preia de la Ministerul Finanţelor şi să facă un parc industrial în acel loc. Ministerul Finanţelor încearcă de ani de zile să vândă CET-ul abandonat, pentru a recupera nişte creanţe istorice ale Termoelectrica. Ponta a marşat la această idee: „Vi-l dau cu mare drag. Ce face Ministerul Finanţelor cu el? Dacă ziceţi că ministerul i-a şters şi datoriile cu atât mai bine, nu?”. Cât despre pasaj, Ponta a pasat problema la ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi (PNL). „Deci aici, (la pasaj – n.r.), discutaţi cu domnul Silaghi. Eu îi semnez tot ce-mi propune”, a spus Ponta, moment în care Bolojan a precizat că acest pasaj e cel mai important dintre cele prezentate.

Ponta a fost curios să afle în cât timp s-ar realiza pasajul peste calea ferată, o dată ce licitaţia ar fi încheiată. „Un şi şase luni e termenul de realizare a acestui pasaj, conform documentaţiei tehnice”, a răspuns primarul. Ministrul Silaghi a reacţionat: „Totuşi, nu-i prea mult?”, iar constructorul Beniamin Rus a ţinut să-l liniştească pe ministru, chiar dacă licitaţia n-a fost încă adjudecată. „Se poate grăbi”, a asigurat patronul Selina.

Concluzie pozitivă

După discuţia cu cei implicaţi, Ponta a făcut o scurtă declaraţie de presă, în care a pomenit şi despre Aeroport. „Să vedem cum putem face cu finanţarea pentru aeroport. Ministrul Transporturilor de aceea a fost cu mine. Pentru pasaj putem să dăm nişte bani pentru licitaţie. După aceea, în 2013 dăm finanţarea ca să-l termine”, a prefigurat premierul Ponta.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor