Discuţii despre violenţă cu elevii de la şcoala specială

Discuţii despre violenţă cu elevii de la şcoala specială
ORADEA - O parte dintre copiii care învaţă în Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă nr. 1 din Oradea s-au întâlnit joi cu poliţiştii de proximitate orădeni. Oamenii legii le-au vorbit despre violenţa juvenilă, despre urmările acesteia şi modul în care poate fi ea evitată.  Video

„Avem aici copii cu diferite tipuri de probleme şi din această cauză ne-am gândit să îi chemăm pe domnii de la Poliţia de Proximitate, pentru a le explica despre violenţa şcolară şi din societate. Copiii provin din familii destrămătate şi cred că uneori au parte şi de violenţă sau abuzuri. La întâlnirea de azi participă în jur de 30 de copii care nu au afecţiuni severe, dar sunt cu deficienţă mintală moderată”, explică Alina Savu, profesor educator în cadrul Centrului.

Deşi se exprimă pe cu dificulate, copiii au răspuns prompt tuturor întrebărilor poliţiştilor, şi în ciuda răspunsurilor uşor naive au demonstrat că ştiu ce anume presupune violenţa.

„Scandalu’”, „hoţu’” şi chiar „pistolaru’” au fost răspunsurile copiilor la întrebarea ce forme de violenţă cunosc.

„Violenţa este atunci când te bate cineva. Eu am văzut mulţi copii care se băteau şi aşa ceva nu este voie să se facă”, le-a spus poliţiştilor una dintre eleve.

„Este o activitate cu caracter preventiv şi educativ, care constă în prevenirea violenţei. Purtăm o discuţie deschisă cu elevii, şi totodată le facem şi recomnadări, astfel încât să nu devină victime, sau chiar potenţial infractori”, spune agentul şef Darius Deme, din cadrul Poliţiei de Proximitate Oradea.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !