Dispar locuri de parcare în Centru!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
47Comentarii
În curând, doar taxi-urile vor mai fi tolerate pe strada Republicii, în zona intersecţiei cu str. Dunărea
În curând, doar taxi-urile vor mai fi tolerate pe strada Republicii, în zona intersecţiei cu str. Dunărea
Primăria desfiinţează strategic locuri de parcare pentru a-i obliga pe şoferi să migreze spre parking-ul din spatele Tribunalului.

Încet-încet, se strânge laţul la gâtul şoferilor cu treabă în zona centrală a Oradiei. Scopul final: obligarea şoferilor să-şi parcheze maşinile în parking-ul din spatele Palatului de Justiţie, construit de Primărie cu circa 6 milioane de euro. În Parcul Traian, locurile de parcare de lângă Şcoala Oltea Doamna au dispărut, instalându-se indicatoare cu „Oprirea interzisă”, spre disperarea părinţilor ce-şi duc odraslele la şcoală. În schimb, au apărut indicatoare ce dirijează şoferul spre parcarea supraetajată din spatele Tribunalului.

14001754_10210459906844141_1244121278_o Şoferii, mânaţi spre parking-ul de la Tribunal ©

Pietonalizare pe repede-înainte

Locurile de parcare s-au împuţinat şi pe strada Republicii, în zona intersecţiei cu strada Dunărea, prin grija municipalităţii. Este o zonă cu presiune enormă pe locurile de parcare, deoarece acolo sunt concentrate Permisele auto, Înmatriculările şi Paşapoartele. Plus Spitalul Militar şi Corso-ul. Recent, staţia de taxi a fost mutată pe partea cu fosta Policlinică Mare, locurile de parcare de aici, perpendiculare spre trotuar, fiind desfiinţate. În schimb, pe partea cu Biserica Romano-Catolică „Coborârea Sfântului Duh”, locurile de parcare au rămas de-a lungul trotuarului. Iar în curând nu vor mai fi nici acestea. Explică viceprimarul Florin Birta: „Acolo unde iniţial era staţia de taxi, într-o săptămână încep lucrările la conctele de termoficare. De asemenea, vor fi lucrări de pavare şi lărgire a trotuarului cu încă 1,7 metri. Dorim, aşadar, o mai mare zonă pietonală. De aceea, nu se va mai putea parca deloc pe partea cu biserica romano-catolică”. Birta admite că Primăria Oradea îşi doreşte cu ardoare să umple parcarea supraetajată de la Tribunal. Chiar dacă cei care parchează cu sms-ul se pot trezi că au de aşteptat minute în şir până li se ridică bariera la intrare sau ieşire, din cauza erorilor pe care le dă soft-ul.

Amortizarea investiţiei

Potrivit datelor comunicate de Primăria Oradea, parcarea supraetajată din spatele Palatului Justiţiei a adus în 2015 venituri cifrate la 145.246 lei. Adică circa 33.000 de euro. Inaugurată în 2014, parcarea supraetajată a costat aproximativ 6 milioane de euro, amorizarea investiţiei nefiind posibilă decât pe termen (foarte) lung… Prin comparaţie, celelalte două parcări cu barieră ale Primăriei, din curtea PMO şi de pe strada T. Vladimirescu, au adus 55.006 lei anul trecut.

14012343_10210459906804140_1777385237_o Oprirea interzisă în Parcul Traian. Cu unele excepţii… ©

Taguri: , ,


47Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor