Dispar Pașapoartele din județ!

1Comentariu
Dispar Pașapoartele din județ!
Prefectura suspendă ghișeele mobile din județ, de la Beiuș și Marghita, motivând că are nevoie de oameni la sediul central al Pașapoartelor, din Oradea.

Începând cu 1 mai, cele două ghișee mobile vor fi retrase la vatră. Prefectul Ioan Mihaiu consideră că cele două ghișee mobile ce se deplasează periodic în județ ar fi mai utile la sediul Servciului de Pașapoarte, din Oradea.

Motivul: nu există o cerere foarte mare în județ, în timp ce la Oradea solicitările sunt mult mai mari. Cu atât mai mult cu cât urmează perioada estivală, ce aduce cu sine un vârf de solicitări, pe fondul întoarcerii în țară a Diasporei, invocă Instituția Prefectului. Fostul prefect, Claudiu Pop, a fost cel care a luat decizia „plimbării” prin județ a Serviciului de Pașapoarte, pentru preluarea de cereri, prin ghișee mobile.

Iată cum motivează Prefectura decizia luată: „La punctele mobile cererile se preiau off-line, fapt care dublează timpii de procesare a unei cereri, de la 7 minute ajungând la 14 minute (7 minute preluare și 7 minute descărcare la sediul SPCEEPS în sistem) după care cererile urmează procedura de verificare, validare și aprobare, la sediul serviciului.

Randament scăzut în județ

De asemenea, s-a înregistrat o scădere a numărului de cereri, ceea ce înseamnă resurse umane și materiale utilizate în condițiile unui randament scăzut.

Media cererilor prelucrate de un ghișeu la punctele mobile este de maxim 40/lună, la care se adaugă timpul suplimentar pentru descărcarea cererilor în sistem, iar în condițiile acelorași parametri de timp, un ghișeu care ar funcționa la sediul SPCEEPS ar prelucra o medie de 750/lună.

Fiind cunoscut faptul că urmează sezonul estival iar numărul de cereri și implicit timpii de așteptare vor crește considerabil, determinându-se astfel nemulțumiri din partea cetățenilor, apreciem că utilizarea stațiilor mobile la sediul serviciului va asigura suplimentarea numărului de programări online disponibile în perioadele aglomerate.

Așadar, în urma evaluărilor și analizelor noastre, am luat decizia de a suspenda activitatea la punctele de lucru mobile începând cu data de 1 Mai 2018, până la o dată la care serviciul va dispune de lucrători suficienți și condiții fezabile pentru desfășurarea acestor activități.

Vă mulțumim pentru înțelegere!”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor