Dispar şi ornamentele de Crăciun

Dispar şi ornamentele de Crăciun
CARANSEBEŞ – Actele de vandalism din ultima vreme ne conduc spre două concluzii: fie primarul Vela are mulţi duşmani, fie caransebeşenii nu sunt deprinşi să preţuiască investiţiile în esteticul urbei. Bineînţeles, ambele variante ar putea fi, mai mult sau mai puţin adevărate.

Cert este că apar tot mai mulţi indivizi care distrug ceea ce s-a realizat cu trudă şi mulţi bani: după dispariţia „leilor” de pe cişmele, sustragerea becurilor de la fântâni, a venit rândul ornamentelor de iluminat pe timpul sărbătorilor să trezească interesul hoţilor.

Suspect reţinut

În noaptea de 14/15 decembrie 2006, lucrătorii poliţiei comunitare au constatat că a fost furată o ghirlandă de beculeţe care împodobea fântâna din piaţa „Gen. I. Drăgălina”. Au început căutările, însă hoţul era greu de găsit. Norocul le-a surâs însă oamenilor legii. Un echipaj al Poliţiei Municipiului Caransebeş a fost chemat la un restaurant din apropierea fântânii despodobite, pentru a aplana un conflict.

Unul din scandalagii a refuzat să se legitimeze şi a dispărut în noapte cu maşina. Autoturismul a fost dat în urmărire şi, la scurt timp a fost găsit abandonat pe strada M. Halici. Spre surprinderea poliţiştilor, pe bancheta din spate a maşinii au fost găsite tocmai ornamentele dispărute. Ulterior a fost identificat şi şoferul, devenit principalul suspect. Problema este însă că acesta susţine că nu este autorul furtului şi că nu ştie cum au ajuns ornamentele acolo.

Interesul administraţiei locale de a găsi făptaşul este cu atât mai mare cu cât valoarea ornamentelor furate şi deteriorate ( celelalte 14 ghirlande s-au stricat în urma acţiunii hoţului) depăşeşte 1.000 de euro. La fel de interesat este şi poliţistul comunitar care avea sarcina de a păzi fântâna, pentru că prejudiciul, ne-a declarat primarul Vela, va fi recuperat fie de la făptaş, fie de la paznicul neglijent. Pentru a da de urma autorului, edilul şef face apel la spiritul civic al caransebeşenilor, pe care îi roagă să ofere detalii despre acest furt.

Iulius Pîrvu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase